DNR Expo | Ai Hashimoto

Opening expositie vanaf 16 maart

Do 16 mrt | 17:00 uur | GEBOUW |

Ai Hashimoto laat zich o.a. inspireren door de tsunamiramp in Japan.

Ai is een Japanse kunstenares die woont en werkt in Den Haag. Ze heeft haar werk tentoongesteld in verschillende galerijen en musea. Vorig jaar was haar grafische werk te bewonderen bij Escher in Het Paleis en één van haar optredens werd getoond op nationale televisie.

Het startpunt voor haar werk is altijd een verhaal. Een van haar grote inspiratiebronnen is de tsunamiramp in Japan. Ze ontwikkelde een verhaal over het personage ‘Kinoko’, de nieuwe soorten organismen ontwikkelt en een onbekend landschap uit de kale woestijn creëert. Kinoko daalt af uit de lucht met een tas vol “essentie van het leven.”

Ai heeft een achtergrond als antropoloog en neemt haar antropologische kennis en interesse op in haar kunstwerken. Ze studeerde aan de Universiteit van Leuven en Schone Kunsten aan de Royal Academy of Art in Den Haag. 

Website: www.hashimotoai.com
Instagram: @hashimotoai_art