Movies that Matter | Until Tomorrow

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Ali Asgari (2022), aansluitend nagesprek met de regisseur

Zo 26 mrt | 13:30 uur GROTE ZAAL | €10 inc. drankje | Ooievaarspas 50%

Prachtig, gelaagd verhaal over een moderne vrouw in het huidige Iran

NL
Fereshteh is een jonge vrouw in Teheran. Als haar ouders een onverwacht bezoek aankondigen, mogen die niets weten van Fereshteh's pasgeboren baby. Haar geheim zet een odyssee in gang samen met haar hartsvriendin en baby. Prachtig gelaagd verhaal over een moderne vrouw in het huidige Iran.

Fereshteh is een universiteitsstudent en werkt in een printshop in Teheran. Ze voedt ook in haar eentje haar twee maanden oude baby Sadaf op, over wie ze haar ouders niets heeft verteld. Plotseling kondigen haar ouders aan dat ze diezelfde avond op de stoep staan. Nu moet Fereshteh razendsnel een plek voor Sadaf vinden en alles wat op haar bestaan wijst, verbergen. 

Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Maar ze komen erachter dat in een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, je heel voorzichtig je bondgenoten moet kiezen. Geweldig geacteerd door Sadaf Asgari als Fereshteh en Ghazal Shojaei als Atefeh. Regisseur Ali Asgari (Disappearance) is een van de hoofdgasten op het Movies that Matter Festival dit jaar.

13.30-15.00: Until Tomorrow (Iran)
15.00-15.30: nagesprek

Ga naar het volledige programma

EN
Fereshteh is a young woman living in Tehran. When her parents announce a sudden visit, they must not find out about Fereshteh’s newborn baby. Her secret sets off an odyssey with her baby and her best friend. Beautiful layered story about being a modern woman in present-day Iran.

Fereshteh is a university student and works at a printers’ shop in Tehran. She is also raising her 2-month-old daughter Sadaf alone, something she hasn’t told her parents about. Suddenly, her parents announce they will be at her doorstep that same night. Now Fereshteh has to find a place for Sadaf and erase all traces of her existence. 

Together with her tenacious and quick-witted friend Atefeh, she sets off to find anyone willing to take care of her baby until tomorrow. However, they find out that in a society where not everyone has the same rights, young women should weigh carefully who their allies are. Fantastically acted by Sadaf Asgari as Fereshteh and Ghazal Shojaei as Atefeh. Director Ali Asgari (Disappearance) is one of the main guests of this year’s Movies that Matter Festival. 

13.30-15.00: Until Tomorrow (Iran)
15.00-15.30: aftertalk

Go to full program