4-daagse schrijfworkshop

Schrijf je in voor een reeks van 4 schrijfochtenden!

Start op di 28 mrt | 10:30 uur | KETELHUIS |

Met hart en ziel ouder worden

Ouder worden is een heel boeiend proces, dat het meer dan waard is om met andere ervaringsdeskundigen bij stil te staan. Gek genoeg wordt ouder worden vaak vooral geassocieerd met (lichamelijk) ‘verval’. Maar groeien in leeftijd kan juist veel schoonheid en diepte bieden - ook bij fysieke achteruitgang.

Toen ik een jaar geleden voor het eerst een reeks schrijfworkshops aanbood over ‘ouder worden’, was ik zelf verrast hoe enorm inspirerend het schrijvend onderzoeken van dit onderwerp en het met elkaar delen bleek te zijn.

Eind maart start ik daarom voor de derde keer een nieuwe reeks van 4 schrijfochtenden rond ‘groeien in leeftijd’, dit keer live in De Nieuwe Regentes. Er komen allerlei thema’s langs zoals: het omarmen van je eigen geschiedenis, wat moet en wil je loslaten, veerkracht, verlies, omgaan met fysieke beperkingen, hoe ziet zinvol leven er voor jou uit, nu en in de toekomst. Terugkijkend en vooruitkijkend krijg je wellicht (nog) meer affiniteit met ‘de kunst van het ouder worden’.

Tijdens de ochtenden krijg je verschillende korte en toegankelijke schrijfopdrachten. Iedereen (boven de 55 jaar) is welkom. Uitgangspunt is dat iedereen kan schrijven. Het gaat deze ochtenden niet om technisch ‘mooi’ of ‘goed’ kunnen schrijven. Voorlezen en delen van je teksten is vrij, je hoeft niets.

Praktische informatie:
Data: 28 maart, 4, 11 en 18 april van 10.30 tot 13.00 uur
Locatie: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 in Den Haag
Kosten: 145,- (incl. koffie/thee in de pauze)
Aanmelden: mail naar info@draadvanarianne.nl

Begeleiding:
De begeleiding is in handen van mij, Arianne Collee. Ik bied al meer dan 10 jaar met liefde allerlei workshops ‘autobiografisch schrijven’ aan, rond verschillende thema’s, op verschillende plekken, live en sinds Corona online. Opgeleid als biografisch coach, met een achtergrond in de journalistiek, is dit precies het werk dat bij me past, ook omdat het tijdens de workshops over ‘het echte leven’ gaat. Naast het begeleiden van schrijfworkshops, geef ik les aan verschillende hogescholen en schrijf ik in opdracht biografieën.

Meer informatie:
Zie www.draadvanarianne.nl of mail: info@draadvanarianne.nl