Symfonieorkest Bellitoni speelt de volledige Vuurvogel

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988van Igor Stravinsky

vr 24 mrt | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €27,50 incl. drankje | Jongeren onder 27 jaar €10

Een kleurrijk meestwerk van de Russische grootmeester

Symfonieorkest Bellitoni keert terug in De Nieuwe Regentes met twee absolute meesterwerken uit het orkestrepertoire. Niek Baar, winnaar van het Nationaal Vioolconcours in 2018, speelt de acrobatische vioolpartij van het intense 1e vioolconcert van Sjostakovitsj uit 1948. Pas na de dood van Stalin gaf David Oistrakh de wereldpremière en kenschetste het eerste deel als een ‘onderdrukking van gevoelens’ en het Scherzo als ‘demonisch’.
Met De Vuurvogel (geschreven in opdracht van de Ballets Russes in Parijs) brak Stravinsky in 1910 door. Meestal horen we in de concertzaal alleen de suite, nu dirigeert Bellitoni’s chefdirigent Jurjen Hempel het complete ballet waarin alle orkestregisters worden opengetrokken. Een buitenkans om dit kleurrijke meesterwerk van de Russische grootmeester in zijn totaliteit te beleven.

Niek Baar soleert bij Symfonieorkest Bellitoni in het intense 1e vioolconcert van Dmitri Sjostakovitsj. Chefdirigent Jurjen Hempel duikt diep in de Russische muzikale vertelkunst met de volledige, originele balletmuziek ‘De Vuurvogel’ van Igor Stravinsky.

UITVOERENDEN
Symfonieorkest Bellitoni o.l.v. Jurjen Hempel
solist: Niek Baar, viool

Fotografie: Neda Navaee