FOXTROT

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Musical / Familievoorstelling (12+)

20 april | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €17,50 | Ooievaarspas 50%

De musical van Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink

FOXTROT is een maatschappijkritische musical uit 1977 en een van de bekendste en meest politiek geëngageerde werken van Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink.

FOXTROT speelt zich af in het vooroorlogse Amsterdam, in de late jaren dertig van de vorige eeuw:
Enerzijds een tijd van onbekommerd vertier, zorgeloos dansen en het zwaaien met struisveren.
Anderzijds houden een zware economische crisis, de Duitse oorlogsdreiging en de Hollandse kleinburgerlijkheid het land in de greep. Het is een tijd waarin iedereen zich staande probeert te houden.

Jules vormt samen met Lisette een derderangs zangduo in een louche nachtclub.
Zij wonen beiden in het pension van Mathilde, vroeger van lage adel maar tegenwoordig ploeterend om rond te komen.
Op een dag trekt het provinciale meisje Josien bij hen in:
Om de schijn van beschaving op te houden én iets bij te kunnen verdienen, geeft Jules zich uit voor leraar Duits en Lisette voor klassiek zangeres. Josien neemt van hen beiden les en wordt hopeloos verliefd op Jules.

Jules kan haar liefde echter niet beantwoorden, hetgeen tot een serie dramatische, maar ook tot komische ontwikkelingen leidt, en een aantal verassend eigentijdse thema's en problemen aanroert.

Dit prachtige werk is een waardige start voor de gloednieuwe Productieklas 18+ van de Haagse Vrije Theaterschool, die het 45 jaar na zijn oorspronkelijke première nieuw leven inblaast: FOXTROT laat al hun talent en enthousiasme voor toneelspel, zang en dans tot in detail zien.

FOXTROT is geschikt voor een publiek vanaf 12 jaar en wordt geheel in het Nederlands gezongen en gesproken.

Credits
Regie: Milena Wittermans
Choreografie: Casper Bik
Zangdocent en vocal coach: Luka den Boer
Productie: Jordan Tuinman

Cast
Nova Beinema, Samuel van Duuren, Sebastiaan Eijkelenboom, Kleïs Filé, Eliza Gerretsen, Elsbeth Italianer, Thijs Legein, Guido Pyasta, Mara van de Rijzen, Jonathan Roerdink, Joep Sandwijk, Ruby Segers, Yara Smeets, Annemijn Vlug, Mare Wilzing, Floor Warmenhoven, Julia van Zaalen.