Schoolvoorstellingen 2021/2022

Wij zijn De Nieuwe Regentes, hét theater voor en door de buurt. Op loopafstand vanaf school en met een rijk jeugd-én educatieprogramma. Maak bij ons kennis met kunst en cultuur in vele vormen en ons prachtige theater dat ooit het grootste overdekte zwembad van Europa was en onlangs het 100-jarig jubileum vierde. Wij brengen cultuur dichtbij voor iedereen, een leven lang. Welkom in ons warme theaterbad! In onze verschillende ruimtes, van grote theaterzaal tot dansstudio, is van alles mogelijk! Heb je zelf een spannend plan, we denken graag met je mee!

Schoolvoorstellingen aanbod 2021 / 2022
Bekijk hieronder het aanbod aan schoolverstellingen voor komend theaterseizoen. Voor alle leeftijden hebben we weer zorgvuldig een programma samengesteld! Tot en met 20 juni 2021 kunnen scholen zich inschrijven voor activiteiten uit Vonk 2021-2022.
>> https://www.cultuurschakel.nl/schooltijd/over-cultuuronderwijs/voor-scholen/primair-onderwijs/inschrijven-vonk/
Voor andere vragen: educatie@denieuweregentes.nl

VIER | De Dansers
Groep 1 + 2

Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, we willen beginnen. We willen groeien, bloeien, dromen en uiteindelijk uitgeput terug thuiskomen. En nog eens, en nog eens... Drie performers maken een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; van zomerse vrijheid naar herfstige romantiek en nostalgie. Vanuit de muziek, beweging en een decor dat vier keer verandert, groeit een wonderlijk verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terugkeren. Vier viert de seizoenen, speciaal voor bewegelijke kleuters.


Winter Gruffalo | Meneer Monster
Groep 1 + 2 + 3

Pak je handschoenen, sjaal en muts uit de kast want De Gruffalo is terug in een winters jasje. Zet je schrap voor spannende avonturen! De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor groep 1 en 2. Deze succesvoorstelling van Meneer Monster is een bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson & Axel Scheffler. Meneer Monster maakt fris en energiek jeugdtheater en laat kinderen op een vrolijke manier kennismaken met theater. Met weinig middelen zetten ze een geweldige voorstelling neer.


BOOMWHAKALAA!! | Drumdrumdrum 
Groep 3 + 4
Een muzikale voorstelling met Caribische sferen waarbij je niet hoeft stil te zitten!
 

BOOMWHAKALAA!! is een vrolijke en kleurrijke voorstelling met trommels en ritmes van over de hele wereld. In deze swingende voorstelling neemt de groep van de Curaçaose percussionist Roël Calister je mee langs sketches en Caribische liedjes. Ze gebruiken bekende maar ook minder bekende instrumenten en iedereen mag meedoen. Voor je het weet heb jij ook een echt Boomwhacker in je handen! Ontdek jouw eigen ritmegevoel en swing mee. Het concert is een ware percussie-explosie met ongekende klankkleuren en meezingliedjes voor iedereen. 


De Wenteltoren | Knars
Groep 3 + 4

In torenflat de Wenteltoren wonen zes eigenaardige types. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar praten doen ze weinig. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. Op een nacht gebeurt er iets wonderlijks. De flat valt op zijn zijkant en alle buitendeuren zijn afgesloten. Samen verzinnen de bewoners een plan om de flat weer rechtop te krijgen. Gaat het ze lukken? Kunnen zoveel verschillende mensen tot één plan komen? De Wenteltoren is een magische en beeldende poppentheatervoorstelling vol absurde situaties. Over de verwachtingen van mensen en het vermogen om met elkaar samen te werken.


Droomland | Sahand Sahebdivani
Groep 5 + 6
De kracht van verhalen en verbeelding neemt leerlingen mee op reis en laat ze kennis maken met vluchten en migratie. 
 

In deze vertelvoorstelling neemt verhalenverteller Sahand Sahebdivani je met zijn verhalen mee naar zijn thuisland. Overdag is Sahand een gewone Nederlandse jongen. Iedere avond vertelt zijn vader verhalen over hun geboorteland. Hij weet dat het geen droomland is en dat er een reden is dat zij er niet meer wonen. Maar elke nacht nemen deze verhalen hem in zijn dromen mee op reis naar dit land. Ga mee op dit bijzondere avontuur. 

 

Nachtfantasten | Knars
Groep 3 + 4 + 5 + 6

Twee broers slapen samen bij opa en oma op zolder. Zodra het lampje uitgaat komt de kamer tot leven. Vannacht blijft het licht uit en gaat het dak eraf! Ze zetten thee van een monster, vliegen op bed door het zolderraam en duelleren in de schittering van het maanlicht. In deze wakkere droom kan niemand ze nog vertellen dat nep niet écht is.
Duik met Theatergroep Knars in een lichtgeven- de nacht vol poppen, objecten, schaduwen en re ecties. Op ingenieuze en poëtische wijze rolt dit verhaal van zonsondergang langs de maan naar de ochtendgloren. 

De Jas | De Witte Pomp
Groep 7 + 8

Op een herfstdag in 1941 wordt de opa van het Joodse meisje Manasse doodgeschoten door een SS’er. Zomaar. Om haar opa dicht bij zich te houden, trekt Manasse zijn jas aan. Dan doet ze een ontdekking: in zijn jaszak vindt ze de pop van een prins. De pop komt tot leven en laat het meisje in de voetsporen van haar opa treden: Manasse wordt poppenspeler. De Jas is een poppen- en muziektheatervoorstelling over de kracht van verbeelding. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een voorstelling over kleine mensen en grootse daden. Over hoop en wanhoop. Over licht in de duisternis. En over een geschiedenis die actueler is dan ooit.

 

De wraak van de Klimaat Piraat | Stichting Helden
Groep 7 + 8
Prikkelende escapetheaterproductie waarin theater gecombineerd wordt met een escaperoom.
 

Klimaatpiraat Jeffrey is een echte zakenman en gelooft niet in klimaatverandering. Hij wil zelfs een nieuw milieuonvriendelijk bedrijf starten. Het is aan jouw klas om hem ervan te overtuigen dat niet te doen. Daarvoor kun je in de escaperoom klimaatclips vinden van over de hele wereld. Zo leren de leerlingen over klimaatverandering. Met deze opgedane kennis kunnen zij proberen de Klimaatpiraat ervan te overtuigen zijn vijftien auto’s te verkopen en geen plastic meer op straat achter te laten. Lukt het jouw klas om deze piraat op tijd te stoppen?


DANSLAB on tour #1 | SALLY Dansgezelschap Maastricht
Groep 7 + 8 + VO

DANSLAB on tour #1 is een wervelende voorstelling waarin korte dansstukken van toptalent in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Live performances en spectaculaire digitale beelden worden afgewisseld in een dynamische voorstelling! Vijf jonge makers laten zien wat er binnen de hedendaagse dans allemaal mogelijk is. De voorstelling is hierdoor ontzettend divers. Voor de beginnende dansliefhebbers een perfecte manier om dans in al zijn kracht te leren kennen! Na afloop van de voorstelling nemen de leerlingen deel aan de DANSLAB on tour GAME. Middels een digitaal en interactief spel gaan kinderen aan de slag met dansmoves uit de voorstelling. Een hoop plezier, concentratie en beweging verzekerd!