Voorbeeldprojecten

Soep met Liefde, Maak het Mee
Soep met Liefde, Maak het Mee is een reeks activiteiten in festivalsfeer voor en door diverse buurtbewoners, telkens rond een ander thema en bewoners(groepen). Een unieke gelegenheid om je buren en de buurt (nog) beter te leren kennen, via food, film, verhalen, voorstellingen, workshops en wetenswaardigheden. 

Soep met Liefde, Midden en Oost Europa - 24.09-2019
Tijdens deze Soep met Liefde hebben we samen met een grote groep Poolse, Roemeense, Bulgaarse, Hongaarse en Macedonische buurtbewoners, kunstenaars en organisaties een onvergetelijke dag georganiseerd. Deelnemers konden onder meer genieten van een jeugdvoorstelling, een film, installaties, workshops, een concert en heerlijk eten.  

Bootcamp, In ’t Diepe - september 2019 
Aan het begin van hun derde studiejaar sprongen muziekstudenten van het Koninklijk Conservatorium (KC, master NAIP) in Het Diepe. In een paar dagen tijd maakten zij met en voor bewoners in Segbroek korte muzikale voorstellingen die zijn geënt op de ontmoeting met deze wijk, zijn inspirerende locaties en kleurrijke verhalen. Zo werd er onder andere een muzikale warming-up verzorgd bij de kinderbokslessen van de Haagse Directe, was er een muzikale wijnproeverij i.s.m. Vino Vero en werd er speciaal voor de wereldvrouwen van Mijn Buuf een muzikale reis gecomponeerd op basis van gesprekken met de vouwen.

Uitje in eigen wijk - 03.10.19 
Een programma i.s.m Florence de Regenvalk, Florence Jonker Frans, Mieke Klaver, DC Copernicus, Irma Kort & Co en wijkverpleegkundige Mala. Een mooi interactief muziekprogramma voor ouderen uit de dagbesteding. Met beeldverhalen van vroeger, heerlijke ambachtelijk gemaakte pasteitjes, koffie, thee, gezelligheid, ontmoetingen en zelfs de polonaise als uitsmijter.

Soep met Liefde, Verhalen uit de Wereld van Den Haag - 03.11.2019
(https://www.denieuweregentes.nl/agenda/2019/11/verhalen-uit-de-wereld-van-den-haag/)
Een verhalenfestival waarvoor we op zoek zijn gegaan naar bewoners die hun verhaal wilde delen. Voorafgaand aan de dag werden zij getraind in het vertellen van hun verhaal, ontroerend, persoonlijk, oud, actueel of gek. Alles mocht en kon. Op de dag zelf kon je als bezoeker luisteren naar deze verhalen, het verhaal De Soepsteen van Pierre Wind, verhalen van jongeren - hoe het is om jong te zijn in een diverse samenleving - of een workshop verhalen vertellen volgen.

Soep met Liefde, Senioren - 24.09-2019
(https://www.denieuweregentes.nl/agenda/2019/11/soep-met-liefde-maak-het-mee-met-senioren/)
Een vol programma voor en door senioren. Samen met buurbewoners en organisaties kwam een programma tot stand met een seniorenbuurtkoor, meezingen, Javaanse dans, Hindoestaanse Karaoke, dansen met DeDDDD, gedichten en overpeinzingen en het Gouwe Ouwen op Volle Toeren Playback Orkest. En uiteraard was er soep van D'roem.