Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Afrovibes Festival 2016

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Modernity versus Tradition

GROTE ZAAL | Online €17,50 | Kassa €19,50

Weg van Mozambique; een reis in beeld en geluid van Neco Novellas met Thijs Borsten!

Afrovibes Festival De Nieuwe Regentes – vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2016
Een muziek, film en design programma in samenwerking met DNR Filmclub.

Schema DNR 14 oktober
Koop hier een avondkaart
18:00 – 18:30     Muzikale inleiding Thijs Borsten en Neco Novellas. (LET OP! Komt te vervallen.)
19:00 – 20:30     Documentaire Welcome to the Smiling Coast (72 min). Koop je kaarten hier
21:00 – 22:00     Muziekoptreden Weg van Mozambique. Koop je kaarten hier

Prijs:
Documentaire                                      Online €5 | Kassa €6
Muziekoptreden                                   Online €15 | Kassa €17
Avondkaart                                          Online €17,50 | Kassa €19,50

Afrovibes 2016
Afrovibes festival brengt voor de dertiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaar en publiek. Het thema van dit jaar is Modernity versus Tradition. Afrikaanse kunstenaars, choreografen en theatermakers verbinden vernieuwende combinaties van actueel modern werk met traditie. Traditie geeft een gevoel van verbondenheid en kan houvast geven bij het zoeken naar identiteit en hoe je in de samenleving staat. Maar hoe past dit in een moderne en snel veranderende samenleving?

Het festival is van 5 t/m 15 oktober in Nederland en vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober bij De Nieuwe Regentes met een muziek, film, workshop en design programma in samenwerking met DNR Filmclub.

Vrijdag 14 oktober presenteren wij ‘Weg van Mozambique’, een muzikaal optreden van Thijs Borsten en Neco Novellas. Na succesvolle voorstellingen over Cuba, Kaapverdië en Spanje gaat Thijs Borsten het avontuur aan met Mozambikaanse gitarist en stemkunstenaar Neco Novellas. In ‘Weg van Mozambique’ reist hij samen met Thijs Borsten in beeld en geluid door zijn geboorteland en haalt daarbij de meest bijzondere en muzikale herinneringen op. Omdat Mozambique evenals Brazilië Portugeestalig is en Thijs een groot liefhebber is van de muziek van de Braziliaanse componist, zanger en gitarist Antônio Carlos Jobim, heeft hij Neco weten te verleiden ook een aantal werken van Jobim te brengen. Weg van Mozambique is een bijzondere voorstelling, waarin het publiek kennismaakt met de innemende persoonlijkheid van Neco Novellas, die een bereik heeft van maar liefst vijf octaven en beschikt over een warme, diepe stem.

Voorafgaande aan het optreden zullen Thijs en Neco een muzikale inleiding geven.

Vervolgens is Welcome to the Smiling Coast te zien, een documentaire over toerisme in Gambia, ook vaak 'Little Jamaica' genoemd vanwege de sterke aanwezigheid van toerisme, reggae and rastafari. De film, gemaakt door de Nederlandse filmmakers Bas Ackermann en Emiel Martens (die er natuurlijk bij zijn deze avond!), volgt vijftien kleurrijke Gambiaanse jongeren die hun hoofd boven water proberen te houden in de informele sector van het strandtoerisme - van hotelbewakers en taxichauffeurs tot muzikanten en sekswerkers. Het resultaat is een kritische maar luchtige en vooral ook muzikale documentaire over de impact van toerisme in Gambia, het kleinste land op het Afrikaanse continent.

Festival Cafe & Expositie FIERCE.NOW
In de foyer van DNR is ingericht als een festival café waar eten en drinken te koop is en vanaf begin oktober een expositie te zien is met Afrikaans design en fotografie genaamd FIERCE.NOW. Deze expositie presenteert werk van jonge en gevestigde kunstenaars uit Afrika, die gaan over positieve ontwikkelingen, nieuwe beelden en ideeën uit het continent. FIERCE.NOW toont grafisch werk, fotografie, video en illustratie en is samengesteld door curator Cathal McKee.