Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Ketelsessies | Jaipur Junction

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Sarita Rav en Otto de Jong

Vr 22 nov | 20.15 uur KETELHUIS | Online €10 | Kassa €12 | Ooievaarspas 50%

Indiase ritmes worden vrijelijk geïnterpreteerd en aangevuld met jazzy improvisaties

Nieuw: Ontdek 1 keer per maand op vrijdagavond nieuw muzikaal talent tijdens de intieme Ketelsessies!

Laat je verrassen door nieuwe artiesten uit de meest uiteenlopende muziekgenres tijdens onze intieme Ketelsessies! In het sfeervolle Ketelhuis zie je van dichtbij de vingers over snaren gaan, zweven prachtige klankkleuren je oren in en word je meegesleept door poëtische teksten.
Iedere maand staat een andere artiest op het podium, een unieke kans om bijzonder talent en nieuwe muziek in een bijzondere setting te ontdekken!
Een kaartje voor een Ketelsessie is slechts € 10,-


Met deze editie: Jaipur Junction met Sarita Rav en Otto de Jong
Sarita Rav en Otto de Jong treden op onder de naam Jaipur Junction en brengen muziek waarbij Indiase ritmes vrijelijk worden geïnterpreteerd en worden aangevuld met jazzy improvisaties. Het is augustus 2018 wanneer Sarita Rav en Otto de Jong elkaar ontmoeten in een cultureel centrum aan de rand van Jaipur, hoofdstad van Rajasthan, India. Sarita is zangeres en geeft muzieklessen aan reizigers, Otto is drummer en één van die reizigers die geïnteresseerd is in Indiaase muziek. Na een aantal lessen, voorzichtige jams en bevlogen uitwisselingen over elkaars muziekcultuur besluiten ze om de stoute schoenen aan te trekken en samen een Europese tour te ondernemen. In april en mei van 2019 werd deze tour werkelijkheid. Ze speelden een maand lang in Nederland en Frankrijk met een ongebruikelijke, spartaanse bezetting van alleen zang en een drumstel.

Sarita heeft een stem die rechtstreeks uit de woestijn komt, met een groot melodisch en dynamisch bereik. Sufi liederen, mantra’s en bhajans worden door haar op een energieke en rauwe wijze voorgedragen. Een perfecte match met Otto zijn dynamische speelstijl en eigenzinnige sound.

Sarita Rav
Sarita Rav (1986) is een zangeres uit Jaipur, India. Ze is opgegroeid in een muzikale familie en heeft klassieke Indiaase zang gestudeerd aan de Rajasthan Music Institute.
Naast klassieke Indiaase muziek zingt ze ook lokale Rajasthani liederen, Sufi liederen, bhajans en mantra’s. Ze speelt regelmatig met haar guru en tabla speler Hameed Kawa Khan, met hem heeft ze in 2018 ook al in Europa getourd. Tevens treedt ze regelmatig op als gastzangeres bij Rajasthan Roots, een bekende lokale fusion band.

Otto de Jong
Otto de Jong (1986) is een drummer en producer uit Utrecht. Hij behaalde zijn Bachelor Drums aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en zijn Master Music Design aan de HKU te Utrecht. De afgelopen 15 jaar is hij voornamelijk actief geweest in het “indie” circuit en hij heeft zowel veel in het binnen- als het buitenland gespeeld. Hij heeft onder andere in Duitsland, Frankrijk, UK, US and Canada gespeeld. Hij is vast bandlid van Ode to the Quiet, won een Edison als bandlid van Lorrainville, speelde met Knalland als eerste drummer in TivoliVredenburg en speelde met Amber Arcades onder andere op Glastonbury en Best Kept Secret Festival.