Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Opening DNR Expositie Martine Knoppert

Kleurrijk glas uit de buurt

TEAROOM | GRATIS

Martine Knoppert toont werk in de Tearoom.

Van 20 augustus t/m 12 oktober heeft glaskunstenares Martine Knoppert een solo-expositie in De Nieuwe Regentes. Het is bijna een thuiswedstrijd want haar atelier aan huis is vlakbij gelegen in Duinoord. 

De glazen werkstukken die Martine Knoppert maakt, worden uit platen gesneden en versmolten in een oven via de zogenaamde fusing techniek. Vaak volgt er nog een tweede stookgang om de nieuwe glasplaat te buigen. 

‘Bowl with a hole’ is de titel van een schaal in vier kleurvarianten. Bij de ronde geslepen schalen is een grillig gat in de bodem de eyecatcher. 

In de expositie hangt ook een serie ‘verstilde leventjes’ op houten sokkels aan de wand. Op het hout staan combinaties van kleine glazen vormen met hier en daar elementen uit de natuur. 

Duikvlucht is een drieluik van vierkante frames met glas erin, ze steken als uithangborden de ruimte in. 

Naast abstract werk toont Martine ook figuratief glas dat dit jaar gemaakt is. In een versmolten werk met de titel Aurora herken je zowel een zwaan als een regenboog.

De expositie van Martine Knoppert wordt geopend op 21 augustus en is te zien t/m 12 oktober.

Meer weten over Martine Knoppert? Kijk op haar eigen site en Facebookpagina