Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Afrovibes Festival 2015

Een festivalprogramma met voorstellingen uit het stadsleven van urban Afrika

GEBOUW | Vanaf online €5

Met o.a. Kern Koppen, Joep Pelt, Mbaqanga, Soweto Soul, Ongerept en Zuluboy.

Afrovibes brengt voor de twaalfde editie tien dagen lang jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Zuidelijk Afrika naar Nederland. Een festivalprogramma met actuele voorstellingen uit het stadsleven van urban Afrika: rauw, kleurrijk, actueel, vernieuwend. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien én verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek.

Het programma:
Met de avondkaart (combikaart) kun je naar alle voorstellingen. Deze kaart koop je hier

Aanvang: 18.30 uur, eindtijd 20.30 uur  
Film:  Finding Fela  

Kaarten voor de film koop je hier
Fela Kuti, uitvinder van de Afrobeat en nagel aan de doodskist van het dictatoriale Nigeriaanse regime, stierf zeventien jaar geleden. Een Broadway musical bezorgde hem postuum wereldfaam. De film Finding Fela van de Amerikaanse regisseur Alex Gibney vertelt het verhaal van Fela Kuti’s leven, zijn muziek en zijn sociale en politiek betekenis en wat de Afrobeat daarin betekende. Regisseur Alex Gibney verfilmde de reis van de musical op Broadway naar Lagos in Nigeria in Finding Fela, een documentaire over West-Afrika's grootste muzikant / politiek activist aller tijden. De filmvertoning van de documentaire Finding Fela is in samenwerking met DNR Filmclub in Den Haag. 

Info: regisseur: Alex Gibney, 2014 (V.S.)
productie: Alex Gibney, Jack Gulick
muziek: Fela Kuti
duur: 120 min.

Aanvang: 19.00 uur, eindtijd 20.00 uur 
Masterclass:  Zuid-Afrikaanse rap

Kaarten voor de Masterclass koop je hier
Maak je eigen rap! De Afrikaanse rapper en hip hopper Zuluboy geeft voorafgaand aan zijn optreden bij De Nieuwe Regentes een masterclass rap. Hij vertelt meer over muziek en hiphop in Zuid-Afrika en gaat met de deelnemers op de vloer aan de slag. Tijdens de workshop maak je je eigen rap met een Zuid-Afrikaanse sound. 

Pauze en Fingerfood:  
20.30 – 21.00 uur

Aanvang: 21.00 uur, eindtijd 22.30 uur 
Muziek: Mbaqanga, Soweto Soul & Ongerept

Kaarten voor 
Mbaqanga, Soweto Soul & Ongerept koop je hier
Met het album Graceland uit 1986 maakte Paul Simon in één klap Zuid-Afrika's belangrijkste muziekstijl Mbaqanga bij een groot publiek bekend. Dat Mbaqanga tijdloos is, bewijst Afrovibes-veteraan Joep Pelt. Samen met Zuid-Afrikaanse musici waaronder Black Moses Ngwenya en rapper Zuluboy geeft Joep een nieuwe impuls aan de Mbaqanga met een album, documentaire en optredens. Tijdens Afrovibes 2015 is een preview van deze samenwerking door Joep Pelt en Zuluboy. Verwacht een mix van Mbaqanga, hiphop, Kwaito en Afrosoul. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Ongerept is een wisselend improvisatiecollectief geformeerd rondom Kern Koppen uit Den Haag, toetsenist/producer Wiboud Burkens en trompettist Michael Varekamp.  Jazz, hip-hop, spoken word, soundscapes en zelfs vleugjes cabaret passeren de revue. Comfortzones krijgen weinig ruimte: het is muzikaal gedurfd en volledig outside the box. Ongerept speelt samen met de Zuid-Afrikaanse rapper Zuluboy.

Info: Kern Koppen /  Joep Pelt (gitaar & zang) / Wiboud Burkens (toetsenist) / Michael Varekamp (trompettist) / Zuluboy (rap, hiphop, Maskhandi-hop)

Prijzen:
losse kaart Finding Fela: €5,
losse kaart Mbaqanga, Soweto Soul & Ongerept: €10,-/
combikaart Finding Fela & Mbaqanga, Soweto Soul & Ongerept: €12,50
combikaart masterclass Zuluboy & Mbaqanga, Soweto Soul & Ongerept: €12,50

Deze avond in De Nieuwe Regentes is onderdeel van het Afrovibes Festival Den Haag

Afrovibes is ook te zien in Theater aan het Spui, meer informatie vind je hier

Meer informatie: website www.afrovibes.nl