Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Made in Europe

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Rembrandt Frerichs Trio met Paolo Fresu

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

De beste Europese jazzmusici uit Europa te gast.

Pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio balanceren tussen jazz, klassiek en oosterse muziek. Speciale gast is trompettist Paolo Fresu, sleutelfiguur in de Italiaanse jazz.

Het project Made in Europe is een samenwerking tussen het Rembrandt Frerichs Trio en Paolo Fresu. Deze van Sardinië afkomstige trompettist, flügelhorn-speler en componist is een van de bekendste jazzmusici van Italië. Zijn klank riep vergelijkingen op met Miles Davis en Chet Baker. Paolo Fresu speelde in de afgelopen 30 jaar op ongeveer 300 albums, waaronder veel eigen werk naast ECM-opnames met Carla Bley, Ralph Towner en de vocal groep A Filetta.

Rembrandt Frerichs wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). De Nederlandse pianist verkende New York en woonde een tijd in Caïro. In zijn muziek hoor je de energie van de Amerikaanse jazz en de lyriek van de Oosterse muziek terug, net als het ruimtelijke van de kamermuziek van Debussy en Ravel.
‘Rembrandt’s muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien’ (HP/De Tijd).

‘Paolo Fresu is one of the most seductive trumpet players in jazz’ (Jazz Times).