Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Music Pool

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Matangi Quartet ft. Maria de Fátima

KETELHUIS | Online €10 | Kassa €12

Maria de Fátima neemt haar luisteraars mee naar het warme Portugal.

Music Pool is een spannende concertserie van het Matangi Quartet in Theater De Nieuwe regentes. Samen met gerenommeerde gasten uit de buurt nemen ze het publiek telkens mee in een muzikaal avontuur. Van klassiek tot jazz, van dans tot hoorspel. Altijd anders, fris en spannend!  

Maria de Fátima (Lissabon, 1961) is een Portugese fadozangeres. Ze begon al vroeg met de fado, en nam op haar 12e een album op. Op haar 14e won zij de "Grande Noite de Fado", de belangrijkste prijs op het gebied van de fado.

Sinds eind jaren tachtig woont ze in Amsterdam en geeft ze concerten in binnen- en buitenland. Haar repertoire bestaat voornamelijk uit liederen van Amália Rodrigues en eigengeschreven liederen. In 2002 maakte Maria de Fátima samen met haar groep Rosário het album ‘Foi Deus’, die een verrassende combinatie bevat van traditionele fado met folk- en New age-elementen. Ook in Portugal werd dit album enthousiast ontvangen. In 2009 toerde ze met zanger Thé Lau door Nederland en België met het programma 'Tussen Schelde, Amstel & Taag'.

Maria de Fatima-zang, Daniel Raposo- Portugese gitaar, Hans van Gelderen- klassiek gitaar, Felix Hildenbrand- contrabas.