Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Gideons droom

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988En andere Indische sprookjes door Ernst Jansz

GROTE ZAAL | Online €16 | Kassa €18

Ernst Jansz zingt en vertelt zijn mooiste Indische sprookjes.

In zijn theaterprogramma Gideons droom en andere Indische sprookjes brengt Ernst Jansz het repertoire dat hij heeft samengesteld ter gelegenheid van de heruitgave van zijn debuutroman Gideons droom (1983/2013). Het zijn krontjongversies van een aantal van zijn mooiste liedjes. Daaronder "Rumah saya" en "Tijd genoeg" (uit de Doe Maar-tijd waarin Gideons droom is geschreven), liedjes van zijn soloalbums De overkant en Molenbeekstraat en enkele van zijn Dylan-vertalingen.

Ernst Jansz zingt en vertelt zijn Indische sprookjes en wordt daarin ondersteund door Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas), Aili Deiwiks (viool) en Shelly Lapré (dans, licht- en schaduwspel).
Ernst Jansz wordt op 24 mei 1948 geboren in Amsterdam. In 1978 richt hij Doe Maar op, de band die zichzelf wegens te veel aan succes in 1984 weer zou opheffen. Hij trekt zich terug op het platteland en richt zich geheel op het schrijverschap. Van zijn hand verschijnen de novelle "Gideons droom" en "De overkant", een documentaire roman over zijn indische familie. Het is ook in deze periode dat zijn jeugdliefde voor Chopin weer in alle hevigheid opbloeit. Bovendien legt hij zich toe op het schrijven van TV-filmmuziek en het produceren van oa CCC, Blue Murder en Bram Vermeulen.

19.00 uur - 20.00 uur 
Maaltijd met live muziek voorafgaand aan voorstelling
Voorafgaand aan het programma serveert Toko Toet een heerlijk Indonesisch diner, terwijl er prachtige gamelanmuziek van Manggar Megar wordt gespeeld.

Tijdens deze avond waant u zich even in Indonesië... 

Prijs 10 p.p. De maaltijd bestellen kan hier. (Te bestellen tot uiterlijk 28 januari)