Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988John F. Klaverband | Straight Up Hogs

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Avond vol swingende blues vermengd met soul- en funkinvloeden.

Gitarist/zanger John F. Klaver mag zich de ‘coming man’ in het bluescircuit noemen. Om te beginnen in Nederland, waar hij met zijn begeleidingsband (Hammond orgel, bas en drums) op gerenommeerde festivals als Moulin Blues, Big Rivers en Jazz in Juketown speelde en bovendien als support fungeerde voor Johnny Winter, Matt Schofield en Dana Fuchs. Maar inmiddels ook buiten onze landsgrenzen. Zo trad hij onder meer op tijdens de International Blues Challenge in Memphis, ook tijdens de Europese evenknie van dit festival in Berlijn en als hoofdact van het Blues and Jazz an der Buerg festival in Luxemburg. Volgens Matt Schofield is John F. Klaver “the most interesting guitarist out of Holland”.

John F. Klaver, die zijn muzikale opleiding zowel in de VS (University of the Pacific) als in eigen land (het Amsterdamse Conservatorium) volgde, duidt zelf zijn muziek als “moderne blues met een authentieke feel”. Zijn eigenhandig gecomponeerde nummers zijn tot dusver op drie cd’s vastgelegd, waarmee hij reeds de nodige awards in de wacht heeft gesleept. Hij debuteerde in 2008 met het album ‘Jetpepper’. Zijn tweede plaat ‘Coming Back For More’ werd in 2011 tot beste blues-cd van het jaar van eigen bodem uitgeroepen. Bovendien won John F. Klaver in datzelfde jaar de Dutch Blues Challenge. Het laatste wapenfeit dateert van  eind 2012 en is getiteld ‘Wheels In Motion’. 

De Nederlandse muziekpers oordeelde als volgt over ‘Wheels In Motion’. “John F. Klaver is een technisch indrukwekkend onderlegde snarenslijper en weet hoe hij pakkende songs moet schrijven. (…) Met deze ijzersterke, gevarieerde plaat treedt Klaver definitief toe tot de eredivisie van de Nederblues” (Heaven). “De cd ‘Wheels In Motion’ heeft alles. Blues is in wezen een simpele muziekvorm. Er is niets ingewikkelds aan. Behalve op vakkennis komt het neer op gevoel en expressie. Kameraad Klaver weet hier als geen ander mee om te gaan en de luisteraar recht in het hart te treffen. Of ik hier nu een beetje zit te overdrijven? Dacht het niet. Grote complimenten voor deze topformatie” (Revolver’s Lust For Life). “John F. Klaver heeft een lekkere stijl; zijn gitaarwerk klinkt vrij rauw, zonder daarbij automatisch de rockkant op te gaan. Deels komt dat door zijn funky begeleidingsband, die bij vlagen aan Booker T & The MG’s doet denken” (Gitarist). “Ook met zijn derde album bewijst John F. Klaver tot het beste te horen wat de blues in Nederland te bieden heeft” (Bluesmagazine.nl).

De Straight up Hogs spelen heftige en intense blues en geven daarbij veel ruimte aan een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn Haagse makkers.
Thijs en gitarist Bert Alers hebben de Hogs in 2009 opgericht en na enkele bezettingswisselingen najaar 2011 eindelijk de voor hun muziek perfecte, ervaren club gelijkgestemden gevonden.