Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Thijs Borsten daagt uit

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Michelle David (Gospel/Soul) en Maria de Fátima (Fado)

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Thijs daagt bekende (inter)nationale artiesten uit om muzikale grenzen verleggen.

De combinatie Maria de Fátima, Michelle David is er een van expressieve uitersten. De ingetogen en traditionele fado van de Portugese diva Maria de Fátima wordt gelinkt aan de soulvolle Amerikaanse Gospel zangeres Michelle David. Deze twee stijlen die ieder op hun eigen manier zo expressief zijn zullen tijdens deze Uitdaging hun eigen weg moeten vinden. Waar de Gospel zich kenmerkt door grootse uithalen zoekt de Fado in melancholiek en sereniteit.

Maria de Fátima (Lissabon, 1961) is een Portugese fadozangeres

Al op haar tiende stond Maria de Fátima voor het eerst op het podium. Haar eerste album nam ze op toen ze 12 was. In 1974 won ze de 'Grande noite do Fado', de meest prestigieuze erkenning voor Fado artiesten. Na jaren de wereld rondgereisd te hebben met haar muziek, besloot ze in 1981 plotseling te stoppen met optredens en neer te strijken in Nederland. Pas in 2001 kwam ze met een come-back. Sindsdien heeft ze al zes nieuwe albums opgenomen en ondanks een carrière van meer dan veertig jaar, toert ze nog regelmatig met haar Fado door Europa.

Michelle David (North Carolina USA, 28 augustus 1966)

Michelle David groeide op in New York. Grootgebracht met de kerk begon ze op haar vierde al te zingen en trad ze al vroeg op in Gospel bandjes. In 1980 begon ze met ze een opleiding op de Fame school in New York City. Na ook nog een studie medicijnen te hebben gevolgd, deed ze in 1991  auditie voor de Broadway musical Mama, I Want To Sing en toerde daarmee de wereld rond. Zo kwam David in Duitsland terecht, waar ze twee jaar deel uitmaakte van de groep The Golden Gospel Singers. In 1994 kwam David naar Nederland om met mee te werken aan The Sound of Motown. In de film Abeltje speelde ze een gospelzangeres Toen David terugkeerde naar de Verenigde Staten deed ze daar achtergrondvocalen voor Diana Ross en Michael Bolton en de choreografie voor de show Black Nativity. In 2002 wees ze de rol van Shenzi in de Lion King aangeboden in Duitsland af, om onderdeel uit te maken van de formatie Big, Black & Beautiful en ze woont inmiddels in Amsterdam.

'Thijs Borsten daagt uit!'

Componist/pianist Thijs Borsten daagt in 2016 voor de vierde keer op rij Nederlandse topvocalisten en bekende internationale artiesten uit om samen hun muzikale grenzen verleggen.

Dit jaar neemt operazangeres Tania Kross het in januari op tegen flamencozanger Carlos Denia die voor deze serie speciaal vanuit Spanje overkomt. In februari staat veelzijdige zangeres Frederique Spigt tegenover de Koerdische zangeres/ actrice Meral Polat. Thijs Borsten Daagt Uit sluit in maart af met een knaller: Amerikaanse Gospel zangeres Michelle David en fadozangeres Maria de Fátima.

Nooit eerder stonden ze samen op het podium, maar in 2016 gaan deze topartiesten onder leiding van Thijs Borsten en zijn trio de uitdaging aan. Lukt het om elkaars muziekstijlen te doorgronden, Hoe kinken ze samen en kan Thijs de artiesten verleiden om uit hun comfort zone te stappen? Met Thijs Borsten op de piano, Arno van Nieuwenhuize op de drums en Xander Buvelot op de bas belooft Thijs Borsten Daagt Uit een muzikale avond vol passie, verrassing en verbinding te worden.

Vorig seizoen riep Mathilde Santing na haar ontmoeting met de Portugese zanger Fernando Lameirinhas 'dit is een top concept!', Tania Kross noemde haar uitdaging met de Senegalese zanger Mola Sylla 'een cadeautje', Ernst Daniël Smid bekende voor de ontmoeting met flamenco zangeres Erminia Fernando Cordoba geen oog dicht te hebben gedaan en Giovanca bleek te mogen zingen met haar Afrikaanse idool Neco Novellas. Hoe zal het de artiesten dit jaar vergaan? Het beloven drie spannende, muzikale avonden te worden.

Quote Leendert van der Valk / NRC:
'Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen!'

Thijs Borsten - piano/presentatie
Xander Buvelot - bas
Arno van Nieuwenhuize - drums
www.deuitdaging.org