Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Flamenco del Barrio Primero

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Tiempos Nuevos

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Een flamencoprogramma uit de buurt van (inter)nationale klasse.

Flamenco mixte in de loop van de tijd met andere, universele muziekstijlen: Debussy en Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen. Flamenco van nu is een andere dan die van vroeger.

Tiempos Nuevos onderzoekt oude en hedendaagse stijlen en wil flamenco van morgen spelen. Een nieuwe flamenco vanuit de invalshoek van een klassiek en universeel klankideaal. De muzikanten willen een bijdrage leveren aan een flamenco zonder grenzen en clichés, door niet alleen fuseren, maar actief te zoeken naar een nieuw geluid. Ze laten zichzelf inspireren én hopen zelf ook ‘inspirator’ te zijn door invloeden te laten horen en de klassieke Spaanse componisten als 'de Falla' direct te citeren.

De fundamenten van Tiempos Nuevos zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) Maria Marín (zang- gitaar) en Jamie Peet (drums). Ze bestudeerden de traditie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. In dit project nodigen Edsart, Maria en Jamie op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl.

SPECIAL GUESTS: Irene Álvarez: dans en Carlos Ema: piano