Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Magma Duo en Strijkorkest de Haagse Beek

Kinderspel | Toekomstmuziek

GROTE ZAAL | Verschillende prijzen

Concert met werken van Mendelssohn, Hatzis en Namavar

Let op! Ivm de CPC Loop Den Haag zal ons theater zondag helaas minder goed bereikbaar zijn. Houdt u hier rekening mee als u naar ons toekomt. Gegevens over de bereikbaarheid vindt u op http://www.nncpcloopdenhaag.nl/evenement/bereikbaarheid/

Emmy Storms (viool), Cynthia Liem (piano) en strijkorkest de Haagse Beek treden buiten de grenzen van de klassieke muziekpraktijk. Met dirigent Yiorgo Moutsiaras en theatermaker Frank Siera brengen zij een concert met theatrale effecten en een mengeling van muziekstijlen.

De kernstukken in het programma zijn het Concert in d klein uit Mendelssohns tienerjaren en ‘Arabesque’ van de Griekse componist Christos Hatzis, beiden voor viool, piano en strijkorkest. De vier delen van ‘Arabesque’ verbeelden de levenscyclus van de mens en verbinden op spectaculaire wijze klassieke muziek met volksmuziek en populaire muziek. De uitvoering van dit werk wordt de Nederlandse première. 

Het Magma Duo
dankt zijn naam aan de compositie ‘In de Magmakamer’ van de Nederlandse componist Reza Namavar. Emmy Storms en Cynthia Liem ontvingen in 2011 tijdens het Oskar Back vioolconcours de prijs voor de beste vertolking van dit werk. Het duo treedt graag buiten de gebaande paden van het traditionele repertoire. Het speelt vol vuur en zichtbaar plezier en geeft zichzelf, met humor en spontaniteit, de ruimte om te experimenteren. Dat leidt vaak tot verrassende, frisse inzichten, voor henzelf en voor de luisteraar.

Het Magma Duo won in 2014 de eerste prijs op het het internationale concours ‘A Feast of Duos’ in Zwitserland waarin Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo jureerden en was één van de laureaten van de ‘Dutch Classical Talent Tour & Award’ 2015. Igudesman en Joo – bekend van YouTube - inspireerden het duo tot muzikale en creatieve experimenten, waarbij ook theatrale aspecten en andere muziekgenres worden onderzocht. Dit concert is daarvan een direct uitvloeisel.

Strijkorkest de Haagse Beek
De Haagse Beek is het riviertje dat eigenwijs hier en daar ondergronds loopt en dan plots naar boven komt op de mooiste locaties van de stad (zoals bij het Vredespaleis en de Hofvijver) om de mensen te verfrissen. En dat is ook de doelstelling van Strijkorkest de Haagse Beek. Verfrissing, maar dan in muzikale vorm, door op bijzondere locaties klassieke muziek ten gehore te brengen die men niet mag missen! De musici zijn strijkers met een beroepsachtergrond en gevorderde amateurs en komen samen vanuit de regio's Den Haag, Delft en Rotterdam om samen in projectvorm zoveel mogelijk prachtige muziek te laten stromen. 

Entrée  
Voorverkoop via website van de Haagse Beek: volwassenen €15; kinderen t/m 16 jaar, studenten en ooievaarspas €7.50
Aan de zaal: volwassenen €17.50; kinderen t/m 16 jaar, studenten, Ooievaarspas €9

Magma Duo
Strijkorkest de Haagse Beek