Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Politiek Caféfoto: Kevin Dooley

foto: Kevin Dooley

Lokale initiatieven voor duurzaamheid

GROTE ZAAL | GRATIS

Hoe bespaar jij op je energierekening? Help je mee de wijk te vergroenen?

Organisaties en bewoners van Segbroek hebben verschillende initiatieven ontplooid om energie, geld en uitstoot te besparen. Hoe bespaar jij met tips vanuit Europa op je energierekening? Help je mee de wijk, de stad en het land te vergroenen? En waarom zou je je druk maken over klimaat? Op al dit soort vragen zoeken we op 4 april antwoorden. Met voorbeelden waaruit blijkt dat Europa en Segbroek opeens heel erg op elkaar kunnen lijken...

Op maandag 4 april organiseren de gemeente Den Haag, het Europa Direct Informatiecentrum Den Haag en ProDemos een Politiek Café in het Haagse stadsdeel Segbroek over het thema energie. Sprekers zijn Gerben-Jan Gerbrandy (lid Europees Parlement voor D66) en Joris Wijsmuller (Wethouder Stadsdeel Segbroek en Duurzaamheid). De focus zal liggen op duurzaamheid en circulaire economie. 

Voorbeelden van initiatieven uit Segbroek zijn:
- De groene Regentes: zonnepanelen op het dak van de sporthal aan de Gaslaan 200;
- Segbroek College: leerlingen van het Segbroek College wonnen een prijs met hun innovatieve ideeën over duurzaamheid.

De inloop is vanaf 19.30, om 20.00 start het Politiek Café. Na afloop is er een hapje en drankje, u aangeboden door de gemeente Den Haag.

Aanmelden kan via aanmelden@prodemos.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw naam, het aantal personen waarmee u komt en de datum van de bijeenkomst waar u zich voor wilt aanmelden.

Themareeks EU-voorzitterschap


Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU in de eerste helft van 2016. In deze reeks organiseren we op donderdagavond 7 april een bijeenkomst over het 'Europees Veiligheidsbeleid', met o.a. Kati Piri (lid Europees Parlement voor de PvdA) in Studio Dudok (voertaal Engels).

Organiserende partners