Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Thijs Borsten daagt uit!

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Mathilde Santing & Neco Novellas

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Thijs daagt (inter)nationale artiesten uit om muzikale grenzen te verleggen.

Grenzen verleggen. Uit je hok. Buiten je comfort zone. Dat is Thijs Borsten Daagt Uit.
Gastheer pianist Thijs Borsten daagt gelauwerde artiesten uit de confrontatie aan te gaan. Met elkaar en met zichzelf. Dit seizoen opent Thijs met:

Mathilde Santing & Neco Novellas
Mathilde is volgens Thijs de beste Nederlandstalige zangeres die dit land rijk is. Neco (de Afrikaanse Bobby Mcferrin) is een ritmische stem tovenaar met zijn diepe stem met een bereik van wel 5 octaven. Deze unieke ontmoeting van deze twee uitzonderlijke stemmen is alleen te vinden in Thijs Borsten Daagt Uit.

Mathilde en Neco leren elkaar kennen tijdens een speciale Uitdaging in De Kleine komedie in 2015. Neco werd uitgedaagd door Giovanca maar Mathilde kwam na de voorstelling naar Thijs toe en zei 'die geweldige stemkunstenaar, die wil ik uitdagen!'. En zo zal Mathilde Santing in januari 2017 proberen Afrikaanse klanken te zingen. En hoe vergaat het Neco met de klassiekers van Mathilde, blijft hij in de Hollandse strakke maat of lonkt het Afrikaanse ritme?

Mathilde Santing (Amstelveen 1958) wordt in 1981 landelijk bekend door haar optreden in het veelbekeken televisieprogramma Sonja op Maandag. In de dertig jaar die hierop volgen verovert zij de harten van vele mensen. Met haar prachtige stem en de keuze van haar liedjes weet Mathilde haar publiek tot in de ziel te beroeren. Ze wint belangrijke en prestigieuze prijzen waaronder drie Edisons, de Popprijs en een Gouden Harp. In 2012 vindt de virtuoze en veelzijdige Mathilde zichzelf opnieuw uit en debuteert ze als tekstschrijfster en componiste .

Neco Novellas
uit Mozambique studeerde in Portugal klassiek gitaar en zang. Inmiddels woont hij geruime tijd in Nederland waar hij zich gespecialiseerd heeft in het zingen en spelen van Afrikaanse muziek met een Braziliaanse twist. Neco is een ware stemkunstenaar en staat in binnen- en buitenland bekend als de Bobby Mcferrin van Afrika.