Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

7 | Fernando Lameirinhas

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Concert over de zeven klassieke zonden en deugden | Première

Zo 21 jan | 15:00 | GROTE ZAAL | Online €20 | Kassa €22

Portugese singer-songwriter brengt liedjes die tot nadenken stemmen.

Zondag 14 januari 2018 was Lameirinhas op televisie te gast bij Podium Witteman met het nummer 'Borboleta'. Onder aan deze website kunt u een fragment bekijken en beluisteren.

Op luchtige wijze en met zelfspot onderzoekt Fernando Lameirinhas de zeven klassieke zonden en deugden in zijn leven en dat van anderen in zijn nieuwe theaterconcert 7. Hebzucht, ijdelheid en toorn bijvoorbeeld zijn drie zonden die men op het eerste gezicht niet associeert met de zachtaardige Portugese singer-songwriter, maar waar hij beslist niet vrij van is. En aan voorzichtigheid en gematigdheid heeft hij soms een broertje dood. Net als iedereen.

In het programma 7 toont Lameirinhas zijn compassie voor ons mensen, omdat de zonden en deugden nu eenmaal voor een groot deel bepalen wie we zijn. Onze emoties en ons gedrag blijven hem inspireren. Wij mensen zijn zo gebakken: ijdelheid, hebzucht, wellust, jaloezie, gulzigheid, toorn en gemakzucht; niemand is er vrij van. En we worden gedreven door wijsheid, rechtschapenheid, zelfbeheersing, moed, geloof, hoop en liefde.

In zijn zoektocht gaat Lameirinhas de grote thema’s van deze tijd niet uit de weg. De inhoud van zijn nieuwe liedjes stemt tot nadenken; over de kracht én de zwakte van het woord; over de liefde voor je partner, terwijl deze soms niet te bereiken is; over de onmenselijkheid in huidige oorlogen; over hoe ver we van onze oerinstincten zijn verwijderd en over hoe we ons enkel nog druk lijken te maken over ons uiterlijk.

In dit programma trakteert Lameirinhas ons niet alleen op ontroerende en romantische nummers, waaronder Als de liefde niet bestond van Toon Hermans, maar neemt hij ook hedendaagse communicatiekanalen op de korrel. Hij brengt naast zijn gitaar een ukelele mee, waarmee hij de fado ook deze keer benadert zoals alleen hij dat kan; met hart en ziel.   

Fernando Lameirinhas gaat op pad met zijn broer en bassist Toni Lameirinhas. En afwisselend reist óf de veelzijdige gitarist Daniel de Moraes (Uruguay) óf de getalenteerde pianist Juan Pablo Dobal (Argentinië) met hen mee.

www.lameirinhas.net