Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Festival MAWWAL | Film 'Laila's Birthday' | Gratis

Het leven op een willekeurige dag in het Palestina van vandaag

Zo 11 feb | 10:00 en 11:30 | KETELHUIS | Gratis

Te combineren met een gratis rondleiding in het gebouw en een kopje koffie.

Zondagmorgen 11 februari opent de Nieuwe Regentes haar deuren om buren die het theater nog niet zo goed kennen de sfeer te komen proeven van 10:00-13;00 uur.
De koffie staat klaar, en voor wie wil een kijkje achter de schermen, want Alfred en Lia geven rondleidingen. Om in de sfeer van Arabisch festival MAWWAL te komen wordt in het Ketelhuis de film 'Laila's Birthday' getoond. Film, koffie en rondleidingen zijn gratis.

Laila’s Birthday laat het leven op een willekeurige dag in het Palestina van vandaag zien. Regisseur Rashid Masharwi toont een bittere komedie over een wanhopige poging enige orde in chaos enige te scheppen. Op de ochtend van zijn dochters verjaardag belooft Abu Laila om ‘s avonds een verjaardagstaart mee naar huis te nemen, maar eerst moet hij de dag zelf nog zien door te komen. 
72 minuten, Palestina, Tunesië, Nederland - 2008