Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Expositie | Paul van der Donk

Het eindeloze schilderij...

Opening vr 25 mei | 17:00 | TEAROOM | Gratis

Als een verhaal zonder einde kan zijn, waarom dan een schilderij niet?

Het eindeloze schilderij  (The never ending painting…)

Als een verhaal zonder einde kan zijn waarom dan een schilderij niet? Die gedachte vormt de basis van de schilderijen op deze expositie bij de Nieuwe Regentes.
Loslaten van het idee dat een schilderij een begin en eind heeft. Schaamteloos dezelfde compositie herhalen. Verwijzen naar herkenbare patronen & structuren in het dagelijks leven.
De serie Gameboy 2017 is gemaakt met eenvoudige beeldende middelen en beeldtaal. Een krachtig en iconisch beeld dat verwijst naar de beginperiode van het computertijdperk waarin we leven. Met een link naar Pop-Art. Een serie indirecte materiaaldruk op linodruk. De productinformatie op de achterkant van de Gameboy met een prachtige verwijzing naar productie in grote oplage. "Made in China " in spiegelbeeld is nog leesbaar... De serie foto’s zijn gemaakt in een oude textielfabriek in Winterswijk. Een serie analoge fotografie in zwart / wit met oog voor de details van de schoonheid van verval. De serie is gemaakt voor de renovatie toen het Tricot- complex al een tijd leeg stond. De fabriek is inmiddels volledig gerenoveerd.                                          
                                               
Paul van der Donk (Groenlo 1976) studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Zijn atelier is bij Wijn & Kunst in de Weimarstraat 24A waar hij werkt binnen de disciplines  schilderen, fotografie en grafiek. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is Paul van der Donk sinds 2012 werkzaam als curator van exposities bij Wijn & Kunst.                  

De expositie is te zien tot en met 13 juli.