Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Haagse Spot

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

Di 20 nov| 20:30 | KETELHUIS | Online €12,50 | Kassa €14,50

Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

Met een dynamische programmering van vier artiesten uit verschillende disciplines, kun jij als 'Spotter' elke derde dinsdag van de maand talent en ongeslepen rauw materiaal van de beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers zien. De Haagse Spot is een avond in onze eigen comedyclub waar je onder het genot van een drankje kennis kunt maken met deze performers! Meer weten over de Haagse Spot? Kijk dan op http://haagsespot.nl/

Janneke de Bijl - Zonder zin kan het ook
Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden maar wil ze jullie desondanks niet onthouden.

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

Haar website: www.jannekedebijl.nl

Vlamousse - Saampies
Brigitte van Bakel en Maya van As liepen februari jongstleden door de straten van Kaapstad (lang verhaal) toen plotseling het hoge woord eruit kwam: ‘Ik wil met jou een duo worden.’ Gespannen seconden, die voelden als uren, volgden op de ontboezeming van Van As. Oksels klotsten door de spanning van een eventuele afwijzing in aantocht (en doordat het 30 graden was en ik zweet gewoon snel). Hoe dan ook. Van Bakel maakte een eind aan het lijden: ‘Ik ook met jou.’ Na deze “I do’s” was het theaterhuwelijk geboren van deze alumni van de Koningstheateracademie in Den Bosch.

‘Voor we verder kunnen moeten we eerst even de olijfkleurige olifant in de kamer benoemen…’ Vlamousse benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt en verhalen moeten worden gehoord. Van williewalm tot kinderarbeid, geen onderwerp te pijnlijk of het wordt behandeld. Al dan niet met een alles verterend ongemak tot gevolg. Schrijnend eerlijk, zichzelf binnen schot houdend en misplaatst moraliserend worstelen ze zich door de thema’s van de tijd. Voor we verder komen moet er gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies door.

Tim Hartog - Schadevrije jaren
Vroeg of laat lopen we allemaal wel een keer schade op. In de liefde, vriendschappen of als ouders van een opgroeiend kind. De vraag is hoe om te gaan met deze schade. Hoe groot is het en kun je ermee door blijven lopen? Of maak je er melding van en vervallen daarmee je schadevrije jaren en is iedereen bovendien op de hoogte van je krasjes? In deze voorstelling onderzoekt Tim hoe we kunnen voorkomen dat we eindigen als onzekere oververzekerden die zelfs zichzelf niet meer vertrouwen.

Tim is geboren en getogen in Rotterdam. Heeft studies gedaan waarvan één afgemaakt in 2010 aan de Koningstheateracademie, in Den Bosch. Deed mee aan het VARA Leids Cabaret Festival in 2015 en haalde daar de finale, waarin hij werd geprezen om zijn teksten die soms indringend en subtiel waren. Hij was onder andere te zien op Lowlands, Oerol, International Comedyfestival Rotterdam, TEDx, Noorderslag, Metropolis en Bevrijdingsfestival. Bestiert met ziel en zaligheid de inmiddels immer uitverkochte avonden van The Stand Up Club als vaste MC in Theater Walhalla.

Hij wordt geroemd om zijn innemende persoonlijkheid en zijn sympathieke voorkomen waarmee hij iedere zaal vakkundig in kan pakken, maar wees op je hoede, want voor je het weet slaat hij je genadeloos hard om de oren. Hij neemt graag de status quo onder de loep en zet je daarmee op het verkeerde been.

Zijn website: www.timhartog.com

Luuk van der Vaart - Op en Af
Luuk wist al vroeg waar zijn passie lag: de humor. Hij bestudeerde de theoretische kant tijdens zijn studie theaterwetenschap en trad daarnaast op als stand-up comedian. Met succes, afgelopen seizoen won Luuk de publieksprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival. In "Op en Af" vertelt Luuk over het theater, over zichzelf en wat hem bezig houdt.