Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Los Hombros de Hércules | Compañía Maria 'la Serrana'

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Sensuele flamenco uit Sevilla

Zo 4 nov | 15:00 | GROTE ZAAL | Online €22 | Kassa €24 | Ooievaarspas 50%

Essentie van de flamenco in de voetsporen van de grote meesters.

Danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, maar heeft haar stempel te danken aan zigeunerkoning Farruquito, bij wie ze jarenlang  dagelijks studeerde. Om de pure flamenco te kunnen leren en om mee te kunnen dansen op het hoogste niveau van Sevilla, daalde ze af tot in de krochten van haar ziel. Ze trof grote obstakels op haar pad, maar door die te overwinnen danst ze nu puur, intens, vinnig en sensueel.

“Hombros de Hércules” (de schouders van Hércules) is zowel een ode aan de meesters die haar inspireren als aan de briljante artiesten die ze bij zich heeft. Zangers Juan José Amador en Pepe de Pura zijn zwaargewichten in de  flamenco zang, die al tientallen jaren in het vak zitten. Gitarist Luis Amador is de spil van het gezelschap en speelt in de krachtige, ritmische stijl van zijn famillie. Voor deze voorstelling neemt de danseres een spectaculaire zigeunerdanser mee, afkomstig uit de beroemde Farruco Familie: Antonio Moreno “Polito”. In elke voorstelling van de tournee deelt ook een locale special guest het podium met deze groep artiesten, en voor deze gelegenheid zelfs twee: danseressen Joline Uljee en Pastora voegen zich deze avond ook nog bij de groep. Dit sprankelende gezelschap zorgt voor een prachtige, intense flamenco-avond. Een pure voorstelling, ontdaan van alle opsmuk waarin alleen de essentie van de flamenco en het respect voor traditie te zien is.

Juan José Amador          zang
Pepe de Pura                  zang
María “la Serrana”           dans
Antonio Moreno “Polito”  special guest dans Sevilla
Luis Amador                    gitaar
Joline Uljee                      locale special guest dans
Pastora                            locale special guest dans

Pers en publiek:
Un art qui rayonne d’authenticité et joi de vivre - Luxemburger Wort, mei 2012

“Het heeft me geraakt in delen van mijn ziel waarvan ik niet wist dat ze bestonden” - publiek 2016

“Una estupenda velada de baile” - Rosalía Gómez, diario de Sevilla 2013. 

www.laserrana.eu

https://www.youtube.com/watch?v=lb8i5tvbY80