Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis | Ruins & Remains | Wolfert Brederode, Joost Lijbaart en het Matangi Quartet (kopie 1)

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Zo 19 mei | 11.00 KETELHUIS | Online €20 | Kassa €22 | Ooievaarspas 50%

Genieten van topmusici in een intieme setting

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Daarna is er een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater, verzorgd door Phuong & Sophie.

Met deze keer:

Ruins & Remains
Wolfert Brederode, Joost Lijbaart en het Matangi Quartet

Ruim 100 jaar geleden kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog, een drama dat diepe wonden heeft geslagen en de overgang markeert van het ‘oude’ naar het ’nieuwe’ Europa. Alhoewel Europa nog nooit zo’n lange periode van relatieve vrede heeft gekend zien we in de 21ste eeuw ook paralellen met die tijd. Geïnspireerd door dit gegeven componeerde Wolfert Brederode Ruins & Remains, een suite uit tien aaneengesloten delen van ongeveer 70 minuten voor piano, slagwerk en strijkkwartet. In deze compositie komt de dualiteit van de mens naar voren, door middel van improvisatie versus compositie, mineur versus majeur, abstract of tonaal. Deze tegenstellingen komen samen in een eigenzinnig muzikaal universum. Een muzikale overpeinzing over de destructieve kant van de mens en tevens een ode aan zijn veerkracht.