Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Boekids UP

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Festivalavond

Zo 9 jun | 19:00 uur GEBOUW | Kaartverkoop via organisator

Een avond waar jongvolwassenen nationale en internationale young adult-auteurs ontmoeten

Boekids UP  is de volwassen versie van Boekids festival voor iedereen die jong van geest is. Waar YA-, volwassenen- en wereldliteratuur met elkaar verbonden worden middels workshops, film, literatuur en muziek. De drie YA-schrijvers Renée Watson (VS), Katherine Rundell (GB) en Abdelkader Benali (NL) gaan in gesprek (Engelstalig) over gelijkheid en diversiteit in Young Adult- en kinderboeken. 
Frits Spits verzorgt met Janne Schra en Huub van der Lubbe een programma rondom muziek en taal en Jan Terlouw jr. & The Nightclub zorgt voor een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging. 

Directeur en programmeur van Boekids Ellen van Heijningen: “Ondanks het alsmaar toenemende smartphonegebruik, raakt lezen nooit uit. We merken zelfs dat het young adult-genre, literatuur voor jongvolwassenen, populairder is dan ooit. Via Instagram en Snapchat doen jongeren mee aan zogenaamde reading challenges en delen ze foto’s van de boeken die ze lezen. Boekids UP sluit dan ook naadloos aan bij onze missie om leeftijdsgenoten samen te brengen om de kracht van literatuur te laten ontdekken, bijvoorbeeld door dit te koppelen aan andere populaire uitingen, zoals hiphop. Boekids is het festival waar kinderen en jongvolwassenen serieus genomen worden en volwassenen juist weer even kind kunnen zijn.”

Kijk voor meer informatie over Boekids op de website van het festival!