Global Dance Festival

Werelddanswerkplaats

1 t/m 2 nov GEBOUW |

Twee dagen vol werelddans, passie en inspiratie.

Het Global Dance Festival brengt dansstijlen uit de hele wereld naar Den Haag. Van klassiek tot modern, van folklore tot nieuwe fusion. Voor ieder wat wils.  

Vrijdag 1 november 

De vrijdagavond staat in het teken van Haags talent uit alle windstreken: ‘The Colours of the World’. Acht dansscholen showen hun talent in een gevarieerd programma op het prachtige podium van de Nieuwe Regentes.  

Zaterdag 2 november 

Op zaterdag vinden allerlei workshops van verschillende niveaus plaats en is er een debat over de toekomst van de werelddans hier in Nederland.  

In de avond bieden wij een podium aan zowel authentieke perfomances als nieuwe dansontmoetingen. Ook gaat een nieuwe Chinese danstheaterstuk, onder leiding van Cunsong XU in opdracht van WereldDansWerkPlaats, met de identiteit van Chinezen in Nederland als hoofdingrediënt.  

Dit festival is een samenwerking tussen WereldDansWerkPlaats, de Nieuwe Regentes en CultuurSchakel. Het is onder andere mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag, CultuurSchakel, Culturele projecten, Fonds1818 en Fonds CultuurParticipatie. 

Ben je nieuwsgierig naar het programma, Colours of the World traject, of zou je mee willen doen aan het Chinese choreografietraject, check dan de website: www.werelddanswerkplaats.nl.