Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Mohamed Rafi ki yaad

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Veena Orchestra

Zo 2 feb | 14.00 uur GROTE ZAAL | Online €20 | Kassa €22 | Ooievaarspas 50%

Het legendarische Veena Orchestra is terug en treed op 2 februari voor het eerst in jaren weer op!

Het legendarisch “Veena Orchestra” begon in 1957 zich te vormen. Pas op 15 augustus 1958 werd de officiële oprichting  een feit. Suriname had eindelijk een Orchestra van goede kwaliteit in zang en muziek, en werd een voorbeeld voor vele later opgerichte Orchestras. Luisteraars in Guyana en Trinidad zaten aan de radio gekluisterd als “Veena Orchestra” op de zondagochtend in de live-uitzendingen via Radio Rapar optrad. Er kwamen diverse verzoeken uit die landen om een keer hun land aan te doen, maar in die tijd durfden mensen niet zo snel af te reizen als nu. “Veena orchestra” heeft alle jaarlijkse wedstrijden in Suriname gewonnen, behalve in 1974 waarvan de uitslag zelfs voor het publiek bijzonder mysterieus was. Het Veena Orchestra heeft in Suriname tot September 1985 onafgebroken bestaan, weliswaar voortgezet door de tweede generatie die hun muzikale opleiding en -stage aldaar hadden volbracht. “Veena Orchestra” was een instituut waar aandacht gegeven werd om mensen goed te leren zingen en een instrument te bespelen die later furore maakten.

De inmiddels naar Nederland geëmigreerde leden hebben in de beginjaren 80 Veena stars opgericht. De muziekstijl veranderde naar de in die tijd gewilde dansmuziek, maar miste de muziekkwaliteit die men gewend waren. Even later stapte men toch over naar hun eigenlijke luistermuziek. In 1986 heeft “Veena Orchestra” samen met de toen international bekende Babla Orchestra (uit India) opgetreden. Nadat een generatie verder dit weer had overgenomen werd er een pauze ingelast, doordat de leden met hun kwaliteiten tijdelijk een andere Orchestra ondersteunden.

En nu, in 2020, is besloten om “Veena Orchestra” weer te herformeren met een nieuw team van bekende en ervaren muzikanten. Op 2 februari 2020 is het éérste optreden bij De Nieuwe Regentes!