Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Made in Europe

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Rembrandt Frerichs Trio met Norma Winstone

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

De beste Europese jazzmusici uit Europa te gast.

In een reeks van drie concerten gaat het Rembrandt Frerichs Trio een samenwerking aan samen met wereldberoemde musici uit Europa, om in Den Haag te laten zien wat er in de top van de Europese jazz gebeurt. 

Norma Winstone| VERENIGD KONINKRIJK

Norma Winstone is al vele jaren de meest toonaangevende jazz-zangeres van Engeland en daarmee van Europa. Ze nam menig tijdloos jazz album op, en werkte samen met onder andere John Taylor, Ralph Towner, Steve Swallow, John Abercrombie, Kenny Wheeler en Pete Erskine. Sommige van de door haar geschreven teksten zijn jazz-standards geworden. Norma Winstone heeft in haar carrière vele awards en titels gewonnen en ze heeft een onuitwisbaar stempel gedrukt op de Europese jazz.

Het Rembrandt Frerichs Trio     

Het trio is al 12 jaar actief op de concertpodia van Nederland, Europa en het Midden Oosten. Rembrandt Frerichs heeft zich de laatste jaren stevig gepositioneerd als innovatief pianist en componist in de top van de Nederlandse jazz. 

Naast Frerichs wordt het trio gevormd door gerenommeerd bassist Tony Overwater - winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs en componist - en slagwerkvernieuwer en componist Vinsent Planjer. Ze stonden meerdere malen op het North Sea Jazz festival en zijn als artist in residence komend seizoen verbonden aan de concertzaal van Leiden en het Münsterland Festival in Duitsland. Rembrandt’s zevende album ‘A Long Story Short’ kwam in maart 2014 uit bij Challenge Records en werd gepresenteerd in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Zijn muziek wordt vaak omschreven als poëtisch, beeldend en impressionistisch.

Door het Muziek Centrum Nederland werd het trio in 2012 geselecteerd als Music-X-Port artist, een programma om Nederlandse topmusici te ondersteunen bij hun internationale carrière.

Dat de muziek van het trio wereldwijd niet onopgemerkt is gebleven, bewijst de tourlijst van de afgelopen paar jaar, die hun bracht naar Madrid, Istanbul, Hamburg, New Delhi, Ankara, Tel Aviv, Athene, Amman, Novosibirsk, Madras, Brussel, Zürich, Bremen, Algiers, Cairo en Granada.

De artistieke ontwikkeling van het Rembrandt Frerichs trio wordt zo gedreven door het streven naar authenticiteit en actuele relevantie. Dit streven wordt bereikt door het uit de originele context halen van instrumenten, composities, stijlelementen en speelplekken om ze vervolgens in een andere context nieuwe betekenis te geven.