Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Uitdaging van Thijs Borsten!

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Frédérique Spigt en Meral Polat (Koerdisch/NL)

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Thijs daagt (inter)nationale artiesten uit om muzikale grenzen te verleggen.

Thijs Borsten Daagt Uit: Frederique Spigt en Meral Polat    

Voor de rauwe bluesy, Singer songwriters stem van pop icoon Frederique Spigt heeft Thijs de Nederlands/Koerdische zangeres/actrice Meral Polat uitgenodigd. Hoe klinken de teksten van Frederique in het Koerdisch? Kan Frederique een Turkse traditional omtoveren in een rauwe popsong? In welke taal worden de duetten gezongen?

Frédérique Spigt (Rotterdam, 28 januari 1957)

Als echte Rotterdammer was Frédérique Spigt van jongs af aan niet op haar mondje gevallen. Na de Rotterdamse kunstacademie kreeg ze in de jaren tachtig landelijke bekendheid als zangeres van 'I've got the Bullets'.  Ze werd een baanbrekend rockidool. Want een vrouw als leider van een rockband was, zeker in Nederland, zeldzaam. Haar androgyne verschijning, krachtige rauwe stemgeluid en openheid over haar biseksualiteit maakten bovendien dat ze in feministische kring gezien werd als een soort boegbeeld. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998.

Meral Polat (Amsterdam, 1982)

In korte tijd groeide Meral Polat uit tot een van de meest gevraagde actrices/zangeressen van Nederland. En dat is niet zomaar: ze is getalenteerd, exotisch én heeft ballen. Met haar Koerdische roots weet ze meerdere culturen aan te verbinden. In 2004 studeerde Polat af aan de Toneelschool in Amsterdam. Daarna was ze te zien in verschillende theatervoorstellingen waaronder De Gesluierde Monologen. In 2008 heeft Polat de Guido Moor Prijs gewonnen voor haar rol in Hollandse Spoor. Ze heeft gespeeld in verschillende televisieseries en films waaronder Keyzer & De Boer Advocaten, Lijn 32 en Noord/Zuid. Behalve actrice is Meral ook een getalenteerd zangeres. Met haar band 'Meral’s Harem' maakt ze een mix van oosterse en westerse muziek.

'Thijs Borsten daagt uit!'

Componist/pianist Thijs Borsten daagt in 2016 voor de vierde keer op rij Nederlandse topvocalisten en bekende internationale artiesten uit om samen hun muzikale grenzen verleggen.

Dit jaar neemt operazangeres Tania Kross het in januari op tegen flamencozanger Carlos Denia die voor deze serie speciaal vanuit Spanje overkomt. In februari staat veelzijdige zangeres Frederique Spigt tegenover de Koerdische zangeres/ actrice Meral Polat. Thijs Borsten Daagt Uit sluit in maart af met een knaller: Amerikaanse Gospel zangeres Michelle David en fadozangeres Maria de Fatima.

Nooit eerder stonden ze samen op het podium, maar in 2016 gaan deze topartiesten onder leiding van Thijs Borsten en zijn trio de uitdaging aan. Lukt het om elkaars muziekstijlen te doorgronden, Hoe kinken ze samen en kan Thijs de artiesten verleiden om uit hun comfort zone te stappen? Met Thijs Borsten op de piano, Arno van Nieuwenhuize op de drums en Xander Buvelot op de bas belooft Thijs Borsten Daagt Uit een muzikale avond vol passie, verrassing en verbinding te worden.

Vorig seizoen riep Mathilde Santing na haar ontmoeting met de Portugese zanger Fernando Lameirinhas 'dit is een top concept!', Tania Kross noemde haar uitdaging met de Senegalese zanger Mola Sylla 'een cadeautje', Ernst Daniël Smid bekende voor de ontmoeting met flamenco zangeres Erminia Fernando Cordoba geen oog dicht te hebben gedaan en Giovanca bleek te mogen zingen met haar Afrikaanse idool Neco Novellas. Hoe zal het de artiesten dit jaar vergaan? Het beloven drie spannende, muzikale avonden te worden.

Quote Leendert van der Valk / NRC:
'Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen!'

Thijs Borsten - piano/presentatie
Xander Buvelot - bas
Arno van Nieuwenhuize - drums
www.deuitdaging.org