Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Haagse Spot

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

KETELHUIS | Online €12,50 | Kassa €14,50

Try-outpodium voor beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

Met een dynamische programmering van vijf artiesten in verschillende disciplines, kun jij als 'Spotter' elke derde dinsdag van de maand talent en ongeslepen rauw materiaal van de beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers zien. 

Als je ze later terugziet ergens in het land of op t.v. kun je zeggen: 'Ik was erbij in De Nieuwe Regentes'! 

Tijdens deze editie ziet u:

ALEXANDER FRANKEN

Sinds pakweg de millenniumwisseling is Alexander Franken bezig als schrijver en artiest. In het Nederlands. Zijn repertoire kent zowel licht als zwaar, serieus als kolderiek werk. Geïnspireerd door artiesten als Paul van Vliet, Bram Vermeulen, Hans Dorrestijn en Maarten van Roozendaal. Maar wel een eigen stijl.

In 2015 verscheen zijn nieuwste gedichten- en liedtekstenbundel ‘Binnenstadboogie’ bij uitgeverij U2pi.  Ook werkte Alexander mee aan vele andere publicaties. Ondertussen heeft hij een honderdtal optredens op zijn naam staan bij grote en kleine evenementen.

Meer informatie op http://www.Alexanderen.nl

 

ARNOLD BALDÉ

Arnold is capoeirista. Via deze Braziliaanse dans-vechtkunst ontdekte hij het podium.

Sinds 2011 vult hij zijn pen en schrijft non-stop gedichten, verhalen en stand-up comedy. In 2012 trad hij op als dichter, vergeet zijn tekst, improviseert en het publiek lacht. Meteen wist hij het: ik vertel, jullie lachen.

In 2015 wint hij enkele aanmoedigingsprijzen in Den Haag en behaald meteen zijn eerste doel: spelen in Theater Pepijn Den Haag.

Van capoeirista naar cabaretier. Logisch. Sinds september 2016 kiest Arnold 100% voor cabaret en stand-up comedy. Arnold zal zijn eerste cabaretprogramma volgooien met capoeira swing, poëtische passie en schurende spiegels. Onbeschaamd, kwetsbaar en scherp. Allemaal voor de grap.

www.arnoldbalde.nl

YURI DISSELDORP

Onemanshow

Yuri is een showman. Een vermaker, een clown, een entertainer.

En hij wilt niets anders dan dit. In Yuri zijn leven geen gezeik.

Vraag hem niet ‘alles goed?’. Alles is steevast beter.

Spring op Yuri zijn party train en vergeet je zorgen van alle dag.

Kom samen, vier de liefde, voel het leven. Wees vrij!

En als de tijd leert dat het niet altijd feest kan zijn.. zijn wij allang vertrokken op onze party train.

Mis die trein niet.

Yuri Disseldorp is cabaretier. Na les te hebben gevolgd aan de ‘Amsterdamse Toneelschool&kleinkunstacademie’ behaald Yuri in 2015, i.s.m. Rajko Disseldorp, de finale van het ‘Groninger Studenten Cabaret festival’. Sinds 2016 is hij actief als solist en maakt daarnaast graag artistieke uitstapjes.


SOULA NOTOS

WIE BEN JE ALS NIEMAND KIJKT?

Soula Notos is een Nederlands-Griekse theatermaker, comedian, actrice, en verhalenverteller. Ze studeerde af aan de Theaterkade met de absurde western Doctor, where do cowgirls dream about? over een vrouwelijke heldin. Ze speelde haar jeugdvoorstelling Heimwee (regie Wijnand Stomp) door heel Nederland. Verder stond ze o.a. met Peer Mascini op de Parade en met improvisatieband Kobra in het Bimhuis. Ze is lid van het Utrechtse Comedyhuis en ze is regelmatig te gast als verhalenverteller bij Mezrab. Ze was op tv te zien met haar comedyminuut in de talkshow De Halve Maan en als presentator van het programma Gonzo.

Ze heeft nu haar eerste avondvullende theatrale solovoorstelling geschreven, waarin ze op energieke wijze en met veel zelfspot persoonlijke verhalen vertelt over opgroeien met verschillende labels en hoe daarmee om te gaan zonder gek te worden. 

'"Mensen vragen me vaak: waar komt je naam vandaan? Griekenland... Oh, ben je daar ook geboren? Nee? In Goirle? Jezus... Ok, maar dan ben je dus gewoon Nederlands!" Klinkt goed. Maar wat is gewoon? Met andere woorden: in welk verhaal leefde ik toen zij niet keken? Naar welke verhalen luisterde ik als ik niet op school was? Welke verhalen werden mij verteld als ik bang was?'"'

"Zonder franje, recht op haar publiek. Een verhaal delen met mensen die daar naar luisteren, dat is alles." - de Volkskrant (over Heimwee)

Meer info: www.soula.nl

NADJA SCHIJVESCHUURDER:

Nadja Schijveschuurder is een jaar of drie geleden begonnen met cabaret en heeft zich al snel ontwikkeld tot een cabaretier met een eigen stijl. Ze is persoonlijk, komt onverwacht uit de hoek en zet je regelmatig op het verkeerde been. Je vraagt je bij haar altijd af of haar materiaal nu echt autobiografisch is… dat zou pas echt verontrustend zijn…

Ze is op een zoektocht naar de relatie die wel bevredigd. Verwacht echter geen zoetsappigheid want Nadja swipet keihard van zich af.

persfoto: René Secrève