Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Haagse Spot

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

KETELHUIS | Online €12,50 | Kassa €14,50

Try-outpodium voor beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

Met een dynamische programmering van vijf artiesten in verschillende disciplines, kun jij als 'Spotter' elke derde dinsdag van de maand talent en ongeslepen rauw materiaal van de beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers zien. 

Als je ze later terugziet ergens in het land of op t.v. kun je zeggen: 'Ik was erbij in De Nieuwe Regentes'! 

In deze editie optredens van :

- John Kleppe

- Marjolijn van Kooten

- Merel Moistra

- Oscar Arnold

- Tim Hartog

 

John Kleppe

John zette eind 2013 zijn eerste stapjes op het podium en treedt sindsdien als cabaretier en comedian op in heel Nederland. Deze zoon van een melkboer is geboren en getogen in Zeeland, woonde lange tijd in Noord-Brabant, maar is met zijn directheid en nuchtere kijk nu helemaal op zijn plaats als inwoner van Rotterdam. Soms zijn z’n grappen doordacht, soms niet. Soms gaan z’n grappen ergens over, soms niet. En soms zijn z’n grappen om te lachen.

In 2014 haalde hij de finale van het Parkstad cabaret festival en in 2015 de finales van Huis van puck talent: cabaret!, Cabarette-ketet en International Comedy Festival Rotterdam Talent Award; een teken dat zijn act op z’n minst in de (kinder)schoenen staat.

Marjolijn van Kooten 

Cabaretier Marjolijn van Kooten vertelt met zelfspot en zingt ontroerende liedjes over gezellige onderwerpen als depressie en angst. We zitten nou eenmaal allemaal in hetzelfde schuitje en beter wordt het niet.  In De Haagse Spot zal zij nieuw materiaal try-outen voor haar voorstelling: “Wie dit Leest is Gek”

 Psychiatrisch cabaret door Marjolijn van Kooten 

Regie: Wimie Wilhelm.

Trouw: ‘De ironie en zelfspot druipen er vanaf’… ‘…combinatie van Kaandorp en Dorrestijn…’   
Fotograaf: Richard Zandberg

Merel Moistra 

 In haar ongeëvenaarde bliksemcarrière sleepte Merel een vracht prijzen in de wacht en sierde zij, met haar unieke stijl, grappen en prachtige liedjes, finales in meerdere cabaret en kleinkunstfestivals. Merel is een vrouw in de brede zin van het woord en draagt zonder gene de regenboogvlag door de stad. HLBT? Merel is het allemaal wel eens geweest.... 

Ze zet het publiek graag op het verkeerde been, maar.... Merel Moistra heeft geen verkeerd been. Het zijn allebei, stuk voor stuk, TOP benen. Nee, Merel Moistra gaat het verkeerde been voorbij. Merel Moistra beent graag uit. Merel Moistra gaat tot op het bot. Merel Moistra draait niet om de hete brei heen. Merel Moistra gaat direct voor de hoofdprijs. Merel rukt aan de fundamenten van uw brein. Nee, erger, Merel Moistra IS een Breinfuck ...... op Benen! En wat voor benen!

Oscar Arnold

Oscar is zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Zo’n eenling, zo’n nerd. Zonde dat je er nooit zoveel tijd in stak, want soms zijn die mensen behoorlijk grappig. Zo ook Oscar. In zijn korte carrière wint hij de Talent Award  op het Utrecht International Comedy Festival, staat hij in de finale van de Comedy Slam en in de halve finale van het VARA Leids Cabaret festival. Oscar is een slome duikelaar die de ene na de andere one-liner door de zaal heen knalt, in slow-motion in zijn geval. Wees voorbereid, verwacht geen snelle jongen, verwacht geen hippe comedian die high-fived met het publiek. Verwacht… Oscar!

Tim Hartog

Na vier jaar op de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch studeert Tim af in 2010
met zijn afstudeervoorstelling. Vanaf 2012 is hij de vaste MC van de Stand-Up Club, een maandelijks terugkerende comedyavond in Theater Walhalla Kantine, in Rotterdam. In datzelfde jaar won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en de Publieksprijs bij het Utrechts Cabaret Festival. In 2013 debuteerde hij met zijn avondvullende programma Hokjesgeest. Later dat jaar maakte hij zijn opwachting in Comedy Factory op RTL4.  In 2015 behaalde Tim de finale van het Leids Cabaret Festival met het programma ‘Gezelie’. Dit werkt hij momenteel verder uit tot de avondvullende voorstelling ‘Vol Verwachting’.

Met een frisse blik op de wereld, waarin geluk een keuze is en je vooral niet mag toegeven aan angst, probeert Tim zich staande te houden. In een ogenschijnlijk maakbare wereld is falen uitgesloten en liggen de verwachtingen torenhoog. Alleen maar goed lijkt niet meer goed genoeg. Is het nog wel toegestaan om iets niet te weten of geen mening te hebben? Met deze en andere vragen worstelt Tim in deze avondvullende cabaretvoorstelling ‘Vol Verwachting’. Een energieke voorstelling over het najagen van dromen met het risico om vol op je plaat te gaan.