Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Music Made in Europe

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Rembrandt Frerichs Trio met Michel Godard

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

De beste Europese musici te gast.

In een reeks van drie concerten gaat het Rembrandt Frerichs Trio een samenwerking aan met wereldberoemde musici uit Europa, om in Den Haag te laten zien wat er in de top van de Europese jazz gebeurt. 

Michel Godard | Frankrijk
Deze Franse klassieke -en jazzmusicus speelt tuba en zijn voorloper, de serpent. Op deze instrumenten laat hij een verbazingwekkende lichtheid en virtuositeit te horen, iets wat met recht uniek mag worden genoemd. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor zowel Oude Muziek projecten als jazz-ensembles. Met deze combinatie van invloeden sluit hij naadloos aan bij de muzikale taal van het Rembrandt Frerichs trio! 

Het Rembrandt Frerichs Trio
Het trio is al 12 jaar actief op de concertpodia van Nederland, Europa en het Midden Oosten. Rembrandt Frerichs heeft zich de laatste jaren stevig gepositioneerd als innovatief pianist en componist in de top van de Nederlandse jazz.

Naast Frerichs wordt het trio gevormd door gerenommeerd bassist Tony Overwater - winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs en componist - en slagwerkvernieuwer en componist Vinsent Planjer. Het trio stond meerdere malen op het North Sea Jazz festival en ze zijn als artist in residence komend seizoen verbonden aan de concertzaal van Leiden en het Münsterland Festival in Duitsland. Rembrandt’s zevende album ‘A Long Story Short’ kwam in maart 2014 uit bij Challenge Records en werd gepresenteerd in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Hun muziek wordt vaak omschreven als poëtisch, beeldend en impressionistisch.
Door het Muziek Centrum Nederland werd het trio in 2012 geselecteerd als Music-X-Port artist, een programma om Nederlandse topmusici te ondersteunen bij hun internationale carrière.

Dat de muziek van het trio wereldwijd niet onopgemerkt is gebleven, bewijst de tourlijst van de afgelopen paar jaar, die hun bracht naar Madrid, Istanbul, Hamburg, New Delhi, Ankara, Tel Aviv, Athene, Amman, Novosibirsk, Madras, Brussel, Zürich, Bremen, Algiers, Cairo en Granada.

De artistieke ontwikkeling van het Rembrandt Frerichs trio streeft naar authenticiteit en actuele relevantie. Dit streven wordt bereikt door het uit de originele context halen van instrumenten, composities, stijlelementen en speelplekken om ze vervolgens in een andere context nieuwe betekenis te geven.