Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Thijs Borsten daagt uit!

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Magda Mendes & Izaline Calister

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Thijs daagt (inter)nationale artiesten uit om muzikale grenzen te verleggen.

Grenzen verleggen. Buiten de gebaande paden treden. Dat is Thijs Borsten Daagt Uit! Gastheer pianist Thijs Borsten daagt gelauwerde artiesten uit de confrontatie aan te gaan. Met elkaar en met zichzelf. We sluiten deze serie af  met het volgende verrassende duo:


Magda Mendes & Izaline Calister

Dit is volgens Thijs de meest wonderlijke combinatie muzikanten van dit seizoen. Twee zeer authentieke zangeressen om je vingers bij af te likken. Dat Mendes en Calister nog niet eerder samen op een podium gestaan hebben is een wonder. Ze zijn al jaren fan van elkaars werk. Thijs is dan ook trots om deze fantastische zangeressen samen in zijn programma te mogen ontvangen.

Izaline Calister (
1969) is een zangeres, componist en schrijfster met een onbeschrijfbare, persoonlijke muziekstijl. Als charismatische podiumvirtuoos kan ze zowel intiem als uitermate expressief ten tonele komen. Geboren op Curaçao weet ze Afro-Antilliaanse muziek naadloos samen te smelten met Jazz. Papiaments of Engels, in Nederland of in Amerika:  taal en plek maken voor Izaline niet uit.


Magda Mendes (1974) werd geboren in Lissabon. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. In 2002 verhuisde zij naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar. Ze houdt van fado en samba, en zeilt tussen twee werelden die door oceanen worden gescheiden, maar door de muziek worden verbonden.

Thijs Borsten (pianist, componist, producer en theatermaker) studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en produceerde sindsdien voor nationale en internationale artiesten talloze cd’s. Ook schreef hij muziek in opdracht van o.a. Sonnevanck en het Concertgebouw. Thijs won samen met schrijver Koos Meinderts de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied en op het Cinekid 48 Hours Festival de prijs voor de beste soundtrack. Verder speelde Thijs op festivals als de Parade en het North Sea Jazzfestival.