Doe mee!

Hier vind je een overzicht van alles waar je binnen De Nieuwe Regentes aan kan deelnemen. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor updates of nieuwe projecten! Zien we jou binnenkort in ons theater?

Doe mee aan de zomerexpositie voor en door de buurt!

Altijd al eens gedroomd om jouw eigen kunstwerk te zien hangen op een echte expositie? Dan is dit je kans! Waar er in De Nieuwe Regentes normaal kunstwerken van professionele artiesten hangen tijdens exposities geven wij nu ook de kans aan iedereen uit de buurt! Laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met het onderwerp 'kroongetuigenissen': hoe heb jij tijdens het afgelopen coronajaar de wereld om je een ervaren? Zijn andere dingen dan voorheen belangrijk geworden en heb je je fantasie meer ruimte kunnen geven?

Thema 
Bijzondere ervaringen, inspiratie en inzichten in Coronatijd.
Zie ook de toelichting onderaan.

Deadline 
30 april 2021 

Voorwaarden 
Het werk moet zelfgemaakt zijn en iedereen die in Segbroek woont, werkt, of anderszins betrokken is bij het stadsdeel mag meedoen. Het werk moet passen binnen het thema. 

Jury
De deskundige DNR expositiejury bestaande uit Alice W. Bakker, Odette van Dijk en Sabina Trompert maakt uit alle inzendingen een selectie, waarop het publiek vervolgens online kan stemmen. Hoe en wanneer dat kan wordt voor 30 april bekendgemaakt. Over de voorselectie kan niet worden gecorrespondeerd.

Discipline 
Beeldend, dus alles wat (veilig) kan hangen en staan in onze Tearoom en Foyer. Heb je iets moois gemaakt dat meer geschikt is voor een livepresentatie (voordracht, dans, muziek, lied, gedicht) dan is er niet meteen een plek in de expositie, maar wellicht wel een podiumplek tijdens de feestelijke opening of afsluiting van de expositie. 

Aanleveren
Maak een foto, filmpje of opname van goede kwaliteit en stuur die samen met een korte toelichting van maximaal 50 woorden, met je naam, mailadres én telefoonnummer naar mail@denieuweregentes.nl o.v.v. Kroongetuigenissen.

Opening Expositie 
Onder voorbehoud van coronaontwikkelingen: vrijdag 4 juni 2021 

Sluiting Expositie 
Onder voorbehoud: zondag 12 september 2021 

Toelichting 
Tijdens de lockdown zijn veel kunstenaars in een andere focus gekomen. De stilte die ontstond en het wegvallen van maatschappelijke ruis bracht hen in een diepere laag van hun concentratie. Wat geldt voor de kunstenaars geldt in zekere zin voor iedereen, want wie heeft de wereld om ons heen niet heel anders ervaren dan voorheen. Hieronder wat vragen om je op weg te helpen.

  • Zijn andere dingen dan voorheen belangrijk geworden?
  • Wat heeft je troost of houvast gegeven binnen de beperkingen en onzekerheden?
  • Zijn er oude hobby’s opgepakt, nieuwe liefhebberijen ontdekt? 
  • Ben je meer of andere dingen met gezinsleden gaan doen? 
  • Welke ontdekkingen heb je gedaan door de gedwongen verkleining van je actieradius? 
  • Heb je mooie en nieuwe plekken in de buurt ontdekt? 
  • Zijn er (her)nieuw(d)e kennismakingen in de nabije natuur gedaan? 
  • Heb je dingen gezien waar je normaliter aan voorbij liep? 
  • Heb je je fantasie meer ruimte kunnen geven? 
  • Welke ervaring of waarde die boven is komen drijven neem je voor altijd mee?