Het CultuurKwartiertje

Online mee-maakjournaal voor en door de buurt

Als theater voor en door de buurt zoeken wij in deze rare tijden naar nieuwe wegen van verbinding. In een maandelijks terugkerend journaal brengen we het laatste culturele nieuws uit Segbroek. Razende reporters gaan er corona-proof op uit om verslag te doen van de mooie, bijzondere culturele activiteiten die er ontstaan achter de voorderuren, op pleinen en straten van Segbroek.

Natuurlijk kunnen bewoners/ondernemers/kunstenaars van Segbroek activiteiten aanmelden om zo een plekje in het journaal te bemachtigen.
Mail naar: productie@denieuweregentes.nl

Aflevering 12

In aflevering 12 van Het CultuurKwartiertje brengen we een bezoek aan de wethouder van cultuur én de stadsdeelwethouder van Segbroek Robert van Asten. Ook is er aandacht voor de expositie ‘Kroongetuigenissen’, die deze zomer in ons theater te bezoeken is. En we zijn weer de straat op gegaan: Wat vinden Segbroekers nou zo bijzonder aan ons stadsdeel?

 

Aflevering 11

In aflevering 11 van het CultuurKwartiertje zie je Sitra Bonoo. De dansdocente en choreograaf heeft de voorstelling ‘Pancha Bhutam’ gemaakt, waarvan een preview op het online India Dans Festival is te zien. Ook is er aandacht voor de jaarlijkse theatermanifestatie Theater Na de Dam waarbij dit jaar een bezoek wordt gebracht aan de Weimarstraat en de Nieuwe Regentes. En we zijn weer de straat op gegaan: Want wat zouden Segbroekers doen als ze een dag koning of koningin van Nederland zijn?

Aflevering 10

In aflevering 10 van het CultuurKwartiertje brengen we een bezoek aan Clara Diepenhorst. Zij is een portret- en sneltekenares en maakt onder andere komische portretten. Ook zie je Veronique Sodano. De Italiaanse zangeres en koorleidster repeteert met haar koor 'de Sodano’s' in ons theater maar door de coronamaatregelen kan dat niet zoals ze gewend is. En natuurlijk zijn we ook weer de straat op gegaan. Want hoe komen de Segbroekers met alle coronakilo’s weer in vorm voor de zomer?

Aflevering 9

In aflevering 9 van het CultuurKwartiertje zie je Surender Kisoentewari. Hij is een bekend beeldend kunstenaar in Segbroek maar ook ver daarbuiten. Ook is er aandacht voor de nieuwe tribune van De Nieuwe Regentes: Na twee jaar voorbereiding zijn de werkzaamheden in de grote zaal afgerond. Met de nieuwe tribune zijn er vele opstellingen mogelijk voor een bijzondere theaterervaring. En natuurlijk zijn we de straat weer opgegaan. Internationale Vrouwendag komt eraan: maar welke vrouwen vinden de buurtbewoners nou inspirerend?

 

Aflevering 8

In aflevering 8 van Het CultuurKwartiertje brengen we een bezoek aan Irma en Konstantin. Zij organiseren Ukkieconcerten en laten Haagse peuters kennismaken met muziek. Derrick geeft een voorproefje van de workshop kinderyoga die hij tijdens het jeugd- en kunstfestival KrokusKabaal geeft. (Het evenement is in aangepaste vorm tijdens de krokusvakantie). En over vakantie gesproken: we mogen tot eind maart niet naar het buitenland, daarom vragen wij op straat waar onze buurtgenoten toch een beetje dat vakantiegevoel krijgen.

Aflevering 7

In de zevende aflevering van Het CultuurKwartiertje zie je Isabelle Backer. Zij heeft buurtbewoners geportretteerd en uitgezocht wat de impact van corona is op hun dagelijks leven. Ook nemen we je mee achter de schermen van ons theater want nu Nederland op slot is, heeft dat ook invloed op producties van De Nieuwe Regentes, zoals de de community art voorstelling InSpiRituals. En we zijn natuurlijk weer de straat op gegaan, want nu het bijna 2021 is, willen wij weten hoe inwoners van Segbroek volgend jaar gaan knallen.

Aflevering 6

In de zesde aflevering van Het CultuurKwartiertje zie je hoe bewoners van woongemeenschap Shanti Bhawan en flat Emma in beweging blijven én op gepaste afstand in contact komen met medebewoners. Ook geeft Bert Alers een voorproefje van het nog te verschijnen boek ‘Van Water naar Theater’ en gaan we de wijk in met de vraag: Waar ga jij van dansen?

Aflevering 5

In aflevering 5 van Het CultuurKwartiertje vragen we buurtbewoners naar hun boodschap of tip in deze lastige tijden en krijgen we onder meer een kijkje achter de schermen van DNR Filmclub.

Aflevering 4

In de vierde aflevering van Het Cultuur Kwartiertje gaan we, vooruitblikkend op De Betovering, de wijk in met de vraag: wat betovert jou? En blikken we onder meer terug op onze Spetterende Seizoensopening!

Aflevering 3

 

Meemaak opdracht: In deze aflevering dagen we je uit om aan verschillende projecten binnen De Nieuwe Regentes mee te doen. Klik hier voor meer informatie & om je aan te melden!

Aflevering 2

Meemaak opdracht: Zoek op spotify naar artiesten met minder dan 1.000 plays en voeg ze toe aan onze afspeellijst!
https://open.spotify.com/playlist/0fcHl3VSeaBp1O5QtT26oM?si=l9V0jzaORUOqokgB9HZDbA

Aflevering 1

Meemaak opdracht: Ga naar de kringloop en koop een leuk boekje met gedichten, knip er eentje uit, stop ze in een envelop en lever ze in via onze brievenbus!