Expositie Frans de Leef

Bijzondere zeefdrukken van herkenbare Haagse stadsgezichten. Te zien t/m 30 juni.

Frans de Leef (1949) is geboren en getogen in Den Haag. Schilderen en tekenen doet hij al vanaf zijn prilste jeugd en altijd samen met zijn broer Jan, die helaas in 2002 is overleden. Sindsdien werk hij alleen. 

De eerste expositie had hij al in 1973 bij het Ministerie van Volkshuisvesting, daarna exposeerde hij elk jaar wel ergens anders. 

In de jaren tachtig ontdekte hij de ongekende mogelijkheden van de zeefdruktechniek, welke hij gebruikt voor het maken van grafiek. Hij houd zich voornamelijk bezig met het zeefdrukken en schilderen van herkenbare stadsgezichten. In een geheel eigen stijl probeert hij de werkelijkheid in perfectie weer te geven. In galeries zult u zijn werk tegenwoordig zelden tegen komen, omdat hij een eigen atelierruimte heeft waar hij permanent exposeert.