Zo 27 aug | Songs from the Deep

Singer-songwriters in Emma's Hof, de mooiste stadstuin van Den Haag. Blijf nog even in vakantiesfeer.

Zomers genieten in eigen buurt.

'Songs from the Deep' is een samenwerking van Emma’s Hof met Theater De Nieuwe Regentes. Het wordt een onvergetelijke middag met een line up van singer-songwriters. Verrukkelijke hapjes worden gemaakt door de kookploegvrijwilligers van Emma’s Hof. 
Nu maar hopen op een nazomers zonnetje en veel wijkgenoten die nog een dagje langer in vakantiesfeer willen blijven. Valt er toch per ongeluk een zomerse bui? Dan schuilen we gezellig met z’n allen onder het grote, nieuwe tentdak!

Dune Sessions
Tijdens deze bijzondere editie van Songs from the Deep bij Emma`s Hof, zijn er optredens van een drietal artiesten die ook te zien zijn in de muziekdocumentaire 'Dune Sessions`, die eind september uit zal komen. Dune Sessions is een initiatief van Peek Hijmans en Julie Scott en de eerste editie vond plaats in het laatste weekend van januari, 2017. Met een kleine groep bijzondere muzikanten uit de pop/rock/jazz en klassieke scene, werden bestaande (semi) akoestische liederen opnieuw gearrangeerd, opgenomen en gefilmd.


De middag wordt gepresenteerd door Roeland Drost, de artiesten die bij 'Songs from the Deep' optreden zijn:

Robert Kersten - De muzikale roots van Robert Kersten begonnen te groeien als straatmuzikant, zwervend door de zomerse straten van Europa. Nu: een paar gitaren en een typerende stem. De toevoeging van samples & sounds zorgen voor een rijk geluid. Eigen werk, afgewisseld met klassiekers en ballades van toen en nu. Een man met een gitaar. Ontwapenend. Puur.

Weeping Songs - De mooiste liedjes ooit geschreven, door artiesten zoals Johnny Cash, David Bowie en Jimi Hendrix. Opnieuw gearrangeerd door zangeres/gitarist Julie Scott en cellist Maaike Peterse.Twee door de wol geverfde muzikanten die op de grootste podia van Europa rockten, spelen nu samen en eren elkaars helden. Deze optredens zijn ontroerend, ontwapenend en bij vlagen hilarisch. De setting is intiem en de sfeer warm.

Arthur Adam - Arthur Adam maakt muziek omdat het moet. Fluistert, neuriet, schreeuwt, jankt en betovert met vocale acrobatiek. Heeft zo zijn eigen muzikale universum, ergens tussen Radiohead en Jeff Buckley, tussen Satie en Coltrane, tussen Andrew Bird, Sufjan Stevens, Wilco en Joni Mitchell.
Maakt soms pure popliedjes, soms jazz, soms melancholische folk of dromerige zweefklanken, maar altijd zeer melodieuze inventieve muziek om eens goed voor te gaan zitten. Bracht in 10 jaar 4 albums en 2 EP’s uit. Is naast zanger en liedjesmaker ook multi-instrumentalist: naast dat hij bijna al zijn platen zelf volspeelde, speelde hij op verschillende instrumenten mee bij o.a. Marike Jager, Joep Pelt, Mist, Minus the Tiger/MTT en White Broncos.