Vrijdag 17 mei neemt het Cutting Edge Jazzfestival het pand over!

Met o.a. het Amerikaanse superjazztrio The Bad Plus

Zesde editie van dit avontuurlijke jazzfestival met klinkende namen uit de nationale en internationale jazzscène

Dit voorjaar strijkt het Cutting Edge Jazzfestival al weer voor de zesde keer neer in Den Haag, én voor de derde keer in De Nieuwe Regentes. Ook deze editie zoekt het Cutting Edge festival de grenzen op tussen jazz en andere muzikale genres en strijken klinkende namen uit de nationale én internationale jazzscene neer in ons unieke theater. Het Cutting Edge Jazzfestival wordt georganiseerd in samenwerking met Pro Jazz.

The Bad Plus
The Bad Plus ontstond eind jaren ’90 en was vanaf het begin moeilijk in een hokje te plaatsen. Het ensemble ontving wereldwijd lovende kritieken en wist snel een grote schare fans te verzamelen die vielen voor de creativiteit, het unieke geluid en niet geheel onbelangrijk, de energieke en indrukwekkende live optredens. Het trio gaat regelmatig bijzondere samenwerkingen aan waarbij ze de grenzen opzoeken en regels breken. Het resultaat? Muziek die genres overstijgt en waarbij de oneindige mogelijkheden van deze drie uitzonderlijke musici helemaal tot hun recht komen.

Het laatste album van The Bad Plus, Never Stop II, werd door Rolling Stone Magazine verkozen tot een van de 20 beste jazzalbums van 2018. Lees hier de review!

Verder zijn er tijdens deze editie onder meer optredens van: Wolfert Brederode, Rembrandt Frerichs Trio, Amaguk, Sanem Kalfa & George Dumitriu en Nittin Parree.

Cutting Edge Jazzfestival
Vrijdag 17 mei
Meer informatie & tickets