Open Monumentendagen | Loop even binnen!

Kijkje achter de schermen van het pand dat bijna een eeuw oud is.

Ooit was De Regentes de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. In het uit 1920 daterende Art Deco gebouw heeft menig Hagenaar zijn of haar zwemdiploma gehaald. In de jaren negentig moest het zwembad de deuren sluiten omdat het niet meer aan de eiden van dat moment voldeed. Nu is het zwembad verbouwd tot een theater met vijf zalen. De bijzondere architectuur met de authentieke elementen van het zwembad, zoals de tegels, bewegwijzering en badhokjes werden bij de renovatie behouden. Tijdens de rondleidingen zal speciale aandacht zijn voor de rijke geschiedenis en de bijzondere details in het pand.

100 jarig jubileum, we zijn op zoek naar 'tastbare' herinneringen
In 2020 bestaat 'De Regentes' 100 jaar. Dat zal niet ongemerkt aan de buurt voorbij gaan! Wij zoeken zwembad- en badhuisverhalen, foto's en diploma's. U maakt ons blij met informatie die u aan de rondleider kunt doorgeven. Contact opnemen met publiciteit@denieuweregentes.nl kan ook.

EXTRA!!! Gratis flitsende urban dansvoorstelling voor kinderen op zondag om 11.30: Fr!z 
Drie jonge Haagse dansers stelen de show met hun vette beats, hun humor en coole dansmoves! Fr!z is een korte frisse en flitsende urban dansvoorstelling over vriendschap, over muziek van nu, van vroeger en wat er zou kunnen gebeuren in de toekomst.De voorstelling is gemaakt door Clifton Veldwachter, in opdracht van de cultuurankers in Den Haag. In september 2019 te zien op diverse locaties in Den Haag.

Rondleidingen
Ieder uur start een nieuwe rondleiding. Bij drukte ieder half uur.
Duur: 45 minuten.


In de Tearoom van het theater kunt u onder het genot van koffie, thee en meer wachten op de volgende rondleiding of napraten na afloop..