Klassiek in 't Ketelhuis | Clara Trio

Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Genieten van topmusici in een intieme setting

Klassiek in het Ketelhuis opent het nieuwe kamermuziekseizoen in De Nieuwe Regentes met het Clara Trio, dat bestaat uit drie internationaal gelauwerde musici. In de bijzondere bezetting van piano, klarinet en altviool spelen zij werken van Mozart, Bruch en Wagner. Als vanouds wordt het concert afgesloten met een gezellige gezamenlijke brunch en een glas bubbels/fris.

Clara Trio
Nancy Braithwaite | klarinet
Ron Ephrat | altviool
Roderigo Robles De Medina | piano

Nancy Braithwaite studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music (VS) met de hoogst mogelijke onderscheiding: het Performers Certificate. Op haar 23ste werd ze benoemd tot soloklarinettiste van het Savannah Symphony Orchestra, waar zij ook zeer actief was als kamermusicienne. Als soliste trad ze op met diverse Amerikaanse orkesten. Ook speelde ze op het Spoleto Festival(It) en in het Tanglewood Festival (VS). Nancy Braithwaite is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek. Zij speelt in verschillende ensembles geeft zij recitals met pianisten in binnen- en buitenland en is zij regelmatig op de radio te horen. In haar woonplaats Bunnik is zij artistieke leider van de kamermuziekserie Kromme Rijn Concerten. Nancy Braithwaite is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek.

Ron Ephrat studeerde aan de Rubin Music Academy in Tel Aviv en daarna bij Peter Schidloff (Amadeus Quartet) en Michael Tree (Guarneri Quartet). Hij speelde bij het Israel Chamber Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest , sinds 1983 is hij solo-altist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast doceert hij altviool aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Ron Ephrat was een van de oprichters van het New European Strings Orchestra. Als solist voerde Ephrat samen met Dmitri Sitkovetsky en David Geringas de Amerikaanse première van Schnittkes Tripleconcert uit. Hij speelt in het Amati string trio, dat in diverse landen optreedt en opnames maakte van onder andere Bachs Goldberg variaties voor strijktrio gearrangeerd door Sitkovetsky. Sinds 1983 heeft Ron Ephrat zich een vaste plaats verworven bij het Colorado Music Festival in Boulder Co (VS) en was hij te gast bij onder meer het Menuhin Festival (Gstaadt), Casals Festival (Prades), White Nights Festival (Sint Petersburg) en het Finse Korsholm Festival. Ephrat musiceerde met onder anderen Lynn Harrell, Bella Davidovich, Mischa Maisky, Emanuel Ax, Shlomo Mintz en Sergei Nakariakov. Ron speelt op een altviool gemaakt door Matteo Goffriller van Venetië, 1710.

Roderigo Robles de Medina studeerde piano bij Mila Baslawskaja, en in Engeland bij Sulamita Aronovsky aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Na twee keer een British Council Fellowship Award te hebben gewonnen behaalde hij in 1988 het 'Graduate Diploma en het 'Professional Performance Diploma’. Hij vervolgde zijn studie bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium, waar hij in 1992 afstudeerde als Uitvoerend Musicus en bij Sergei Markarov aan de Ecole Normale de Musique de Paris, waar hij het Diplôme Supérieur de Concertiste behaalde. Hij gaf concerten op tal van grote podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Glinka Zaal van de Philharmonie te Sint Petersburg en de Weill Recital Hall van Carnegie Hall te New York. Hij trad behalve in ons land bovendien op in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië en Suriname.

Roderigo Robles de Medina won prijzen op het Eduard Flipse Concours te Rotterdam (1987), het internationale pianoconcours 'Citta di Senigallia' in Italië (1988) en het Concours van de École Normale de Musique en de Alliance Française in Parijs (1999). Roderigo Robles de Medina trad met Mozarts Pianoconcert KV 271 en kamermuziek op tijdens het festival 'Sterren van de Witte Nachten' van Valery Gergjev in Sint Petersburg. In juni 1998 nam hij deel aan het Vijftiende Chopin Festival te Parijs, dat werd uitgezonden via de Franse televisiezender TV5. Naast zijn drukke praktijk als solist en kamermuziekspeler is Roderigo Robles de Medina als pianist verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij werkt in de klassen van Jan Stulen, Gordan Nikolić, Roberta Alexander, Benzion Shamir, Igor Gruppman en Ron Ephrat.

 

Zo 20 okt | 11.00 uur KETELHUIS | Online €25 | Kassa €27 | Ooievaarspas 50% | Incl. drankje naar keuze
TICKETS