Eerste editie Culture Unlimited Festival bij De Nieuwe Regentes

Een muzikale reis langs de Oude Wereldzee met o.a. het Tony Overwater Wereldzee Ensemble

Het Culture Unlimited Festival vindt van 3 november t/m 20 december plaats in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht, Haarlem en Brussel en doet dus ook De Nieuwe Regentes aan. Thema van deze eerste editie is Water, met al haar mogelijkheden, geschiedenis en verbindende maar ook vernietigende kracht. Tijdens het festival is Nederlandse en Oosterse hedendaagse muziek te horen, samen met traditionele muziek en crossovers.

Bij het concert in De Nieuwe Regentes op 14 december is de opening in handen van buurtgenoot Wolfert Brederode en zijn ensemble van conservatoriumstudenten. Zij zullen werk van Brederode spelen. Daarna is de vloer voor het Tony Overwater Wereldzee Ensemble, aangevuld met leden van het New European Ensemble. Het Wereldzee Ensemble brengt musici uit diverse stromingen en windhoeken samen om muziek te spelen die een beeldende reis vormen ‘Om de Oude Wereldzee’, de Middellandse zee. Inspiratie voor het concert vormde  het boek Om de Oude Wereldzee van Abraham Kuyper. In 1905 maakte Kuyper een reis door zestien landen rondom de Middellandse Zee. Een tocht van negen maanden en voor die tijd van ongekende proporties. In Om de Oude Wereldzee doet Kuyper zijn verslag en deelt hij zijn gedachten. Het ensemble neemt je mee op reis langs de Oude Wereldzee zoals de Middellandse zee vroeger genoemd werd. Muziek uit onder andere Palestina, Griekenland, Marokko, Spanje en Egypte komt voorbij en verbind zich met elkaar. Muziek van vroeger, muziek van nu.

Tony Overwater is een muzikale wereldreiziger. De Boy Edgar winnende Jazzbassist, reist al meer dan 30 jaar de wereld over en neemt uit alle culturen iets mee. Met name zijn reizen door het Midden Oosten inspireerden hem om de Arabische klassieke muziek te studeren.

Za 14 dec | 20.15 uur GROTE ZAAL | Online €16 | Kassa €18 | Ooievaarspas 50%
Tickets en meer informatie