Corona-proof theater | 1,5 meter blijft uitgangsbasis

Bekijk hier onze maatregelen

Als theater voor en door de buurt zijn we blij met de versoepelingen die gelden vanaf zaterdag 26 juni 2021, maar nemen graag onze verantwoordelijkheid door voorzichtig te zijn voor onze bezoekers, artiesten, personeel én vrijwilligers. Ook als het om verhuringen gaat. Als theater blijven we daarom de 1,5 meter als uitgangsbasis hanteren en gaan we niet werken met een coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat we (nog) niet onze volledige tribune gebruiken. Daarnaast is de verwachting dat deze situatie een tussenfase betreft en dat na de zomerstop de situatie weer anders ligt

Joline Uljee over ons corona-proof theaterKunnen we niet voortaan onze boodschappen doen in het theater? Gisteren naar de "El Pub Flamenco" geweest, en ik heb me de laatste maanden zelden zo veilig gevoeld als daar. Alles was supergoed georganiseerd door het theater (een mooie route langs kassa/onthaal/bar/placering en iedereen even vriendelijk) en iedereen in het publiek ging zo respectvol met elkaar om. Verder een hoog plafond, goede ventilatie, gezellige sfeerlichtjes, ah, en de voorstelling was ook erg mooi !

Algemeen
Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Vanaf zaterdag 26 juni 2021 zijn de regels weer een stuk soepeler dan daarvoor. Ons theater is open volgens een protocol waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiëne maatregelen genomen. We zullen ons de komende tijd met al onze medewerkers inzetten om te voldoen aan dit protocol, en daarmee een veilige en prettige ervaring te bieden aan onze bezoekers. 

Belangrijkste maatregelen binnen ons 1,5 meter protocol
Wij zijn blij dat we met deze maatregelen onze bezoekers weer mogen ontvangen. Dit zal natuurlijk anders zijn dan je van ons gewend bent, maar we zullen er alles aan doen om onze bezoekers in alle veiligheid een prettige ervaring te bieden. Een veilige omgeving is natuurlijk ook belangrijk voor onze medewerkers. Zij doen hun uiterste best om onze bezoekers te helpen binnen de benodigde maatregelen. We doen het samen. Wees dus lief voor elkaar. 

 • Het maximum aantal bezoekers dat we op dit moment ontvangen in de Grote zaal is 90. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt in leeftijd.
 • Wij moeten vooraf weten wie er komen, de verplichte reservering. Kaarten voor een voorstelling kunt u bij voorkeur bestellen via onze website, aan de kassa alleen als het niet anders kan of als u een Ooievaarspas heeft. Alleen Ooievaarspashouders kunnen vooraf reserveren. 
 • Bij voorstellingen waarbij u online niet zelf een stoel of stoelen kunt kiezen, zal u door onze medewerkers een plek toegewezen krijgen als u binnenkomt. 
 • Tussen voorstellingen zal extra in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende zalen elkaar niet hoeven te kruisen.
 • We hebben ervoor gekozen om de deuren (doorgaans) 30 minuten voor de voorstelling te openen. Zo heeft iedereen rustig de tijd om de zaal te betreden. 
 • Op dit moment hanteert de overheid nog de regel dat elke bezoeker (ook in de horeca) een vaste zitplaats moet hebben. De horeca is daarom vooraf aan de voorstelling geopend voor het afhalen van een drankje, dat u mag meenemen in de zaal.
 • Bij de meeste voorstellingen zal de bar achteraf gesloten zijn.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen.
 • We zijn verplicht u vragen te stellen over uw gezondheid als het gaat om corona-gerelateerde klachten. U bent niet verplicht hier antwoord op te geven. 
 • Het gebruik van een mondkapje is niet meer verplicht, 1,5 meter afstand houden is belangrijker. Desinfecteren bij de entree stellen wij zeer op prijs. 
 • Als u bij het checkgesprek een of meerdere vragen positief beantwoord of als wij twijfelen, mogen wij u de toegang ontzeggen ter bescherming van onze bezoekers en medewerkers. Hier zullen we uiteraard zorgvuldig mee omgaan. 

 

Annuleren van uw toegangskaarten
Als je een ticket bij ons koopt geef je daarmee automatisch aan dat je geen (corona-gerelateerde) -gezondheidsklachten hebt. Mocht je toch klachten ontwikkelen dan kan je niet naar het theater komen en kunnen we je kaartje niet restitueren. Wel kan je je kaartje kosteloos doorgeven of doorverkopen aan iemand anders.

Kassa
Onze kassa zal vanaf dinsdag 31 augustus weer dagelijks van dinsdag tot en met vrijdag geopend zijn van 10:00 tot 14:00 uur voor al uw (telefonische) vragen of voor het kopen van een kaartje. Maakt u gebruik van een Ooievaarspas? Het is vanaf dan ook weer mogelijk om op deze tijden aan de kassa kaartjes te kopen.