In liefdevolle herinnering aan Wilma Marijnissen

We gaan haar missen: betrokken, kritisch, krachtig, creatief, zorgzaam en verbindend had ze altijd oog voor de schoonheid, wijsheid en kracht van de eenvoud, de gewone man/vrouw en het volkse. “Door écht de buurt in te gaan kom je dichter bij de bewoners en leer je de mooiste plekjes kennen” (Wilma, mei 2021)

Wilma was vanaf 1 maart 2019 tot deze zomer bij ons werkzaam als participatiemedewerker. Ze heeft enorm veel betekend voor kwetsbare buurtbewoners, de buurt en ons theater via Soep mét liefde senioren, decors voor ZomerZout, Dansend door de Wijk, Muziek in de Buurt (studenten van het Conservatorium in verbinding met de buurt), het vieren van Vrouwendagen via verhalen en muziek en nog heel veel meer. Ze had haar netwerk van haar sociaal-culturele werkzaamheden uit de vorig eeuw na al die jaren nog steeds op orde. Wilma kon als geen andere contacten warmhouden en had altijd oog voor de ‘gewone’ man, en vrouw. Voor Wilma was zeker niet iedere verandering of vernieuwing een verbetering.

Voor de kunst
Zelf heeft ze als kunstenaar vele projecten gerealiseerd, o.a. in haar geliefde Binckhorst, tot het laatste toe. Zie de crowdfunding voor een boek over haar werk hieronder, waar je aan kunt bijdragen.
https://www.voordekunst.nl/projecten/14650-monografie-wilma-marijnissen