Vrijwilligers

Vind je het leuk om drankjes te schenken in de pauze van een mooie theatervoorstelling?

Vind je het gezellig om koffie en thee te zetten voor mensen uit de buurt?

Vind je het spannend om mee te werken aan een toneelvoorstelling of een muzikaal evenement?

Of heb je jezelf altijd al gezien als de ideale geluidsvrouw, kassameneer of kaartjesknipper?

Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij De Nieuwe Regentes!

Wat is De Nieuwe Regentes? 
De Regentes was ooit het grootste overdekte zwembad van Europa. Menig Hagenees heeft in ‘Het Diepe’ zijn zwemdiploma gehaald. Vanwege hoge onderhoudskosten besloot de gemeente in 1995 om het zwembad te sluiten. Na de sluiting namen buurtbewoners het initiatief om met culturele activiteiten het markante gebouw voor de buurt te behouden en werd het eind jaren 90 verbouwd tot theater. Helaas stopte in 2013 de subsidie voor Theater De Regentes en dreigde het doek te vallen.
Een groot gemis voor de wijk! Een groep actieve buurtbewoners spande zich vrijwillig in om dit te voorkomen en kreeg het voor elkaar om het monumentale pand wederom open te houden. Dit was het begin van De Nieuwe Regentes. Inmiddels zorgen al bijna vijf jaar circa 100 vrijwilligers voor het reilen en zeilen van het theater.

Wat doen onze vrijwilligers?
Onze vrijwilligers, oftewel ‘DNR Spetters’, vervullen taken in werkelijk alle facetten van het theater en maken van De Nieuwe Regentes een bruisend warm bad. Zij helpen mee bij de horeca, bij de kassa, scannen de toegangskaarten voor de voorstellingen, maar helpen ook bij het klussen of op kantoor bij de afdelingen publiciteit, techniek en productie. Mede door de geschiedenis is er een groot gevoel van saamhorigheid voelbaar bij de Spetters in De Nieuwe Regentes.

Wat krijgen onze vrijwilligers?
Als vrijwilliger mag je natuurlijk gratis voorstellingen bijwonen. Er zijn feestelijke en inhoudelijke (team)bijeenkomsten en je kunt regelmatig relevante trainingen volgen. Met de DNR Spetter-nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er speelt in ons theater. Als vrijwilliger bij DNR ben je onderdeel van een professioneel theater, je krijgt een kijkje in de keuken en doet werkervaring op. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze actief en betrokken zijn, want vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Als vrijwilliger kun je jezelf maandelijks inroosteren voor diensten op alle dagen van de week, zowel overdag, ’s avonds als in de weekenden. Een dienst duurt meestal 4 à 5 uur. Wanneer je begint als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligersovereenkomst en ben je verzekerd voor ongevallen binnen ons theater.
Als vrijwilliger kun je je aanmelden bij Den Haag Doet. Als dank voor de belangeloze inzet voor de stad heeft de gemeente een webwinkel gelanceerd speciaal voor Haagse vrijwilligers. Elk jaar ontvang je credits waarmee je een cadeau kunt uitkiezen in de webwinkel. Dik verdiend!

DNR in de prijzen
De Nieuwe Regentes is een écht vrijwilligersbedrijf. In 2014 hebben wij de publieksprijs ‘Haagse Hulde-prijs’ gewonnen, uitgereikt door de gemeente Den Haag voor meest inspirerende vrijwilligersorganisatie. In 2015 is onze eigen Alfred van Weperen uitgeroepen tot Haagse Held van cultuur. In 2017 kregen wij het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties en ontvingen we de Haagse Waarderingsprijs.

DNR Spetter worden? Meld je aan!
Draag je De Nieuwe Regentes een warm hart toe en wil je ook een DNR Spetter worden? Bekijk dan hier onze actuele vacatures en mail naar vrijwilligers@denieuweregentes.nl.