Gebouw

Theater De Nieuwe Regentes

De Nieuwe Regentes is een ondernemend theater en biedt verschillende karakteristieke ruimtes voor theater- en muziekvoorstellingen, congressen, bedrijfsevenementen etc. Het is een plek om elkaar te raken, te inspireren en te ontspannen, te ontmoeten en te werken. Cultureel én ondernemend. Bezoekers en artiesten omschrijven de sfeer als een Off Broadway theater. Het gebouw heeft vijf zalen, twee foyers en een lunchroom die voor de meest uiteenlopende doeleinden kunnen worden ingericht. Geen pluche en tapijt, wel een rauwe monumentale omgeving die een onvergetelijke indruk achterlaat.

Het pand waarin De Nieuwe Regentes is gehuisvest, dateert uit 1920. Het was de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. Sinds 1996 hebben verscheidene stichtingen het oude zwembad op subsidiebasis geëxploiteerd als theater. Vanaf mei 2013 is het prachtige pand in beheer van Stichting De Nieuwe Regentes, die het gebouw exploiteert als een culturele sociale onderneming.

Zaalverhuur 

De Nieuw Regentes verhuurt de volgende ruimten: Grote Zaal, Kleine, Ketelhuis, Het Diepe en de Studio. Ook onze tearoom en foyers zijn te huur. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via verhuur@denieuweregentes.nl. We leiden je graag rond in ons indrukwekkende pand aan de Weimarstraat!